GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μουσουλμάνοι έποικοι έφτασαν μέχρι τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Σκύρο, χωρίς να τους καταλάβει κανείς!

Μέχρι την Σκύρο την έδρα της 135 Σμηναρχίας Μάχης αλλά και της βάσης του ΠΝ με βλήματα εδάφους-επιφανείας, έφτασαν πάνω από 30 μουσουλμάν...


Μέχρι την Σκύρο την έδρα της 135 Σμηναρχίας Μάχης αλλά και της βάσης του ΠΝ με βλήματα εδάφους-επιφανείας, έφτασαν πάνω από 30 μουσουλμάνοι έποικοι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, ενώ το λ.σ. προσπάθησε να αποσιωπήσει το συμβάν, αφού αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση μόνο μετά αφότου το θέμα είχε γίνει κύρια είδηση στα ΜΜΕ της Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα στις 19/4 πλωτό σκάφος με 27 αλλοδαπούς μουσουλμάνους κατέπλευσε στην περιοχή “Νύφι” της Σκύρου και αποβίβασε με ασφάλεια και βάσει πάγιας διαδικασίας τον ικανότατο αριθμό των επιβαινόντων που μετέφερε.

Οι μουσουλμάνοι έποικοι αποβιβάστηκαν κανονικά και άρχισαν να κινούνται επί του οδικού δικτύου, όπως και προβλέπεται, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η λιμενική αρχή Σκύρου ενημερώθηκε από κατοίκους για την ύπαρξη των αλλοδαπών και άρχισε αμέσως την επιχείρηση διάσωσής τους από το οδικό δίκτυο.

Συνολικά εντόπισε και διέσωσε 07 γυναίκες και 20 άνδρες., που κινούνταν επί του οδοστρώματος.

Ταυτόχρονα άλλα στελέχη του λ.σ. κατάφεραν και εντόπισαν το κενό πληρώματος και επιβαινόντων ιστιοφόρο που είχαν μεταφερθεί οι αλλοδαποί και το οποίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια, χωρίς να υποστεί φθορές, στον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου και κατόπιν επισταμένου ελέγχου, κατασχέθηκε.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στο πλαίσιο ερευνών από στελέχη του λ.σ. εντοπίστηκαν στη χερσαία ζώνη λιμένα Λιναριάς δύο (02) 50χρονους αλλοδαπούς ως χειριστές του ιστιοφόρου.

Περιττό να προστεθεί τι κατάληξη θα έχει πως οποιαδήποτε απόπειρα τουρκικών ειδικών δυνάμεων για επιδρομή στην Σκύρο.

Σημειώνεται ότι η Σκύρος αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του ελληνικού συστήματος άμυνας απέναντι στην Τουρκία και έχει συγκεντρώσει στις αεροπορικές και ναυτικές εγκαταστάσεις της την «αφρόκρεμα» των πλέον προηγμένων συστημάτων μάχης Ναυτικού και Αεροπορίας.

Συστοιχίες ΜΜ-40 Βlock II Exocet εδάφους-επιφανείας, A/A συστήματα MIM-104 Patriot PAC-3, SHORADS «Βέλος», έδρα της 135 Σμηναρχίας Μάχης με Mirage 2000-5 Mk2 και F-16 και δεκάδες άλλα συστήματα όλα συσσωρευμένα σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα γης.

Στις 20 Απριλίου νέο σκάφος με μουσουλμάνος εποίκους χωρίς να το αντιληφθεί κανείς αποβίβασε με απόλυτη επιτυχία 25 άτομα στην παραλία του Μάγειρα Πετριών του δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

Τον ικανόταται αριθμό των μουσουλμάνων παρέλαβε στη συνέχεια λευκό βαν προκειμένου να τους μεταφέρει στην περίφημη ενδοχώρα. Οι αλλοδαποί και το βαν που τους μεταφέρει αγνοούνται ακόμη και το λ.σ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους διασώσει.

Συνελήφθησαν μόνο δύο αλλοδαποί πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί του λευκού βαν ώστε να ειδοποιούν τους συνεργούς τους για τυχόν παρουσία της Αστυνομίας.

Στην τρίτη περίπτωση 47 μουσουλμάνοι έποικοι αποβιβάστηκαν χωρίς πρόβλημα στην περιοχή στην παραλία “Αρφίγκια” Νέου Οίτυλου Λακωνίας.


Οι αλλοδαποί στη συνέχεια, αφού διαπίστωσαν την παντελή έλλειψη τμήματος υποδοχής από τις Αρχές, αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν μέσω του αριθμού 112 την άφιξή τους το λ.σ. το οποίο είχε παντελή άγνοια του νέου κατάπλου

Αμεσότατα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος λ.σ. και ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος λ.σ., όπου κατόπιν επισταμένου ελέγχου κατάφεραν και εντόπισαν με απόλυτη επιτυχία το Ι/Φ σκάφος που αποβίβασε τους 47 μουσουλμάνους.

Όλοι μουσουλμάνοι έποικοι έχουν μεταφερθεί σε δομές υποδοχής προκειμένου να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες μονιμοποίησης τους και παραμονής στη χώρα, μέσω μιας τυπικής αίτησης ασύλου, πλην αυτών που αγνοούνται στο λευκό βαν οι οποίοι ακόμη δεν έχουν διασωθεί.

Ταυτόχρονα θα τους γίνει γνωστό ότι απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα γιατί αυτό θα είναι παράνομο.

Σημειώνεται ότι το 2022 αιτήθηκαν άσυλο 37.362 νέοι μουσουλμάνοι έποικοι, ενώ από τον Αύγουστο του του ’19 έως Φεβρουάριο του ’23 έχουν αιτηθεί συνολικά 154.324 νέα αιτήματα από μουσουλμάνους εποίκους., τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία γίνονται δεκτά.

Τα ελάχιστα που απορρίπτονται έχουν τυπική έννοια και μόνο αφού οι αλλοδαποί δεν απελαύνονται ούτως ή άλλως.

πηγη