GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ακης Τσοχατζόπουλος: Η τρίτη διαθήκη και η εκδίκηση από τον... τάφο

Η 25σελιδη ιδιόχειρη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που θα φέρει… εξελίξεις. Την τρίτη και τελευταία, ιδιόχειρη διαθήκη του Ακη Τσοχατζόπουλ...


Η 25σελιδη ιδιόχειρη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που θα φέρει… εξελίξεις.

Την τρίτη και τελευταία, ιδιόχειρη διαθήκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως «πολιτική», φέρνει πρώτη φορά ολόκληρη στο φως κυριακάτικη εφημερίδα, χωρίς περικοπές και λογοκρισία, προκειμένου να κριθεί… από την Ιστορία.

Το στοιχείο που αναμένεται να προκαλέσει μεγαλύτερη αίσθηση από όσα ο αποθανών υπουργός του ΠΑΣΟΚ έγραψε σε αυτές τις 25 σελίδες, τον Μάιο του 2020, είναι η αναφορά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος αποδίδει στον σημερινό πρωθυπουργό κατηγορίες για παρακολουθήσεις και υποκλοπές ήδη από εκείνη την εποχή, δηλαδή χρόνια προτού αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στη χώρα μας, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως δεν γνώριζε τίποτα.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μιλάει μάλιστα για «μεθόδους μαφίας» και για υπόκοσμο, ενώ απορεί για το γεγονός πως ο σημερινός πρωθυπουργός κατέφυγε σε αυτές τις μεθόδους και επέλεξε «συνεργάτες προερχόμενους από τον υπόκοσμο». Αναφέρεται, δε, και στην κλοπή του προσωπικού του αρχείου, αποδίδοντάς την επίσης σε «γνωστούς κακοποιούς» και πράκτορες. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;;

Συνολικά, ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε αυτήν την τρίτη διαθήκη, η οποία -όπως ο ίδιος αναφέρει- υπερισχύει έναντι των άλλων δύο, «στον βαθμό που ορίζει διαφορετικά πράγματα», τοποθετεί ένα γενικό πλαίσιο με βάση το οποίο προσπαθεί να αφηγηθεί από την αρχή τμήματα της ιστορίας του, τα οποία θεωρεί πως εσκεμμένα κρύφτηκαν πίσω από ύποπτες σκιές.

Υποστηρίζει πως χρησιμοποιήθηκε τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του για να «ξεπλυθούν οι αμαρτίες των πολλών» και κάνει λόγο για θυρίδες που δεν άνοιξαν ποτέ, ενώ «είναι γνωστοί οι δικαιούχοι και ιδιοκτήτες», και για ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν. Καταγράφει, μάλιστα, συγκεκριμένα συμφέροντα και ονόματα από τη βιομηχανία αμυντικών συστημάτων.

Μιλάει ακόμη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον Γεώργιο Παπανδρέου (τον οποίο αναφέρει ως «GAP»), κατηγορώντας τους ότι τον χρησιμοποίησαν ως εξιλαστήριο θύμα για να κατευναστεί η λαϊκή οργή και να επιτευχθεί η «δήθεν κάθαρση». Επισημαίνει πως για όσα υποστηρίζει υπάρχει αντίστοιχο υλικό σε πληρεξούσιο δικηγόρο, «που αφορά τη δραστηριότητα κύκλων της πολιτικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής ζωής» και επιφυλάσσει τρυφερά λόγια για τη σύζυγό του Βίκυ και τον γιο τους Ακη, τους οποίους κατονομάζει ως τους μοναδικούς ανθρώπους που τον στήριξαν στα δύσκολα.

Αξίζει εδώ να επισημάνουμε πως και ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της χήρας του Ακη Τσοχατζόπουλου, είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από λίγες μέρες πως ο εκλιπών υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει κάποιους αριθμούς και ενδείξεις, τα οποία θα τεθούν στην διάθεση του ελληνικού κράτους για διερεύνηση, καθώς πολλά από τα καταγγελλόμενα χρήματα δεν έχουν βρεθεί.

Η πρώτη ιδιόχειρη διαθήκη του Ακη Τσοχατζόπουλου συντάχτηκε το Ιούνιο του 2019 και έγινε γνωστή τον Φεβρουάριο του 2022, δηλαδή λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, ενώ η δεύτερη δόθηκε στη δημοσιότητα έναν μήνα αργότερα. Και στις δύο αυτές προηγούμενες διαθήκες ο τόνος ήταν πιο προσωπικός, καθώς ο Ακης Τσοχατζόπουλος αποκλήρωνε τα παιδιά που απέκτησε από τον πρώτο γάμο του κι όλους τους συγγενείς του, ενώ εξέφραζε την επιθυμία του για τη δημιουργία ενός ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του. Τις επιθυμίες αυτές, εξάλλου, τις επαναλαμβάνει και στην τρίτη διαθήκη.

«Η διαθήκη μου

Στην Αθήνα σήμερα 16/05/20, ο υπογράφων στην παρούσα διαθήκη Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος, πολιτικός μηχανικός, βουλευτής και υπουργός, γράφω την πιο σημαντική διαθήκη. Η τελευταία διαθήκη μου ως τελευταία υπερισχύει κάθε άλλης προγενέστερης στον βαθμό που ορίζει διαφορετικά πράγματα από κάθε προηγούμενη. Εχω πλήρη επίγνωση πλέον των όσων γράφω – αναφέρω, καταγγέλλω και έχουν λάβει χώρα από όλους αυτούς που εμφανίζονται υπεράνω.

Εχω βιώσει την αδικία, τον φθόνο, το μίσος, την ασπλαχνία και κακία των ανθρώπων. Εχω βεβαιότητα για τους λόγους που βασανίστηκα, που αιχμαλωτίστηκα κι εγώ και η οικογένεια. Χρησιμοποιηθήκαμε για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες πολλών. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου γιατί τους πίκρανα, τους αδίκησα, τους απογοήτευσα. Στόχευσαν και επεδίωξαν την εξόντωση μας: Συγγενείς, πολιτικοί, φίλοι, εκλεκτοί και αντίπαλοι.

Εξόντωση φυσική, πολιτική, προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική καταστροφή. Δέχθηκα απειλές όλα αυτά τα χρόνια για μένα και τα μέλη της οικογένειας για να κρατήσω το στόμα μου κλειστό.

Υπέστην προσβολές και κατηγορίες για εγκλήματα και πράξεις άλλων. Και το έπραξαν συνειδητά για να βασανιστούν περισσότερο η γυναίκα μου Βίκυ και ο αγαπημένος γιος Ακης. Είδα τη γυναίκα μου να βασανίζεται και να συνθλίβεται, η μόνη γυναίκα όλου του πολιτικού συστήματος, ενώ άλλες να απολαμβάνουν τιμές και δόξες. Γνωρίζω τα πάντα για όλες και για όλους.

Είδα ανθρώπους να έχουν παράνομα πλουτίσει και να εμφανίζοντας ως κήνσορες και να με κατηγορούν και να με σταυρώνουν. Είδα φίλους, αντίπαλους, συγγενείς και συντρόφους, συνεργάτες επιχειρηματίες να με χρησιμοποιούν. να με εκμεταλλεύονται, να με πετούν στον καιάδα. Είδα λογαριασμούς του εξωτερικού να μην ανοίγουν και θυρίδες κλειστές, ενώ είναι γνωστοί οι δικαιούχοι και ιδιοκτήτες. Γνωστό είναι και το περιεχόμενό τους.

Αλήθεια, πού βρίσκονται τα εκατομμύρια που έψαχναν; Γιατί δεν αναζητούνται ενώ έχουν αποδειχθεί οι κάτοχοι αυτών; Είδα ΜΜΕ, σταθμούς, εφημερίδες και δημοσιογράφους να με ποδοπατούν ενώ παλιά με εξυμνούσαν.

Πώς είναι δυνατόν ουδείς να ασχολείται με την παράνομη συναλλαγή – δωροδοκία των 10.000.000 στο υπόγειο οικείας επιχειρηματία στην οποία εμπλέκεται μέλος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας;

Είδα στόματα να κλείνουν και να πέφτει μανδύας σιωπής στις σκοτεινές δραστηριότητες κι επιχειρήσεις οικογένειας πολιτικών. Είδα ομοτράπεζους καθηγητές να ακολουθούν πρακτικές για ίδιον όφελος που δεν συνάδουν με τον τίτλο τους ούτε με την ηθική. Είδα απόστρατους βουλευτές να μετέχουν σε σπείρα πρακτόρων σε γνώση των προϊσταμένων τους. Είδα συγγενείς, κυρίες κατ’ όνομα, να ενδιαφέρονται μόνο για θέσεις και αξιώματα χρησιμοποιώντας το όνομά μου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γιος ιερέα εκ Θεσσαλονίκης (θα αποφύγω να κάνω αναφορές στον βίο και την πολιτεία του ως καθηγητή), ανέλαβε τον βρόμικο ρόλο εκβιάζοντάς με να αναγκαστώ να δεχτώ να γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος μετά τη διαγραφή μου από το ΠΑΣΟΚ. Η Ιφιγένεια για να επέλθει η κάθαρση όλων των υπολοίπων. Εντολή μου, να κάνουν τα πάντα να μην αγγίξουν τη γυναίκα μου, το παιδί μου – για τους οποίους δεχόμουν συνεχώς προσωπικές απειλές.

Ημουν αυτός ο βολικός ένοχος της κάθαρσης και με κατέστησαν βολικό ένοχο με κουρελόχαρτα της δήθεν κάθαρσης, πλαστογραφώντας την αλήθεια. Η παράσταση αυτή θα έχει απρόσμενο τέλος για τους αφανείς και εμφανείς πρωταγωνιστές.

Τόνισα στον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι η νομιμοποίηση της παρωδίας κάθαρσης και ευτελισμού των θεσμών απογυμνώνει το διάτρητο, προκατασκευασμένο σχέδιό τους και τη βολική και κάλπικη πραγματικότητα που ήθελαν να παρουσιάσουν.

Αλμα στο κενό – Ο λαός ζητούσε εξιλαστήρια θύματα. Αλλά να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του τόπου. Βρήκαν, νομίζουν, το μέσο για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ το οποίο με διαγράφει και εκβιάζει να υποστώ το μαρτύριο. Αυτό δεν είναι το κόμμα μου σήμερα. Τότε το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός «κακό χωριό τα λίγα σπίτια» και σε ενός ανδρός αρχή. Γι’ αυτό νομίζουν ότι θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση. Θα τους απογοητεύσω γιατί είμαι αθώος.

«Πώς τολμάς» εκέκραξα

Θεώρησαν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντάς με με κουρελόχαρτα της κάθαρσης θα γλιτώσουν οι ίδιοι. Πώς τόλμησαν; «Πώς τολμάς» εκέκραξα «και μου ζητάς να θυσιαστώ;»

Ο G.A.P. μαζί με τον Βενιζέλο επιθυμούσαν να με οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη και στη φυλακή, αφού πρώτα δημιούργησαν κλίμα κοινωνικής οργής με τυφλές εκρήξεις, συλλήβδην κατά εμού και της οικογένειάς μου, καθώς και του σπιτιού μου. Ο νόμος Καστανίδη και η ψήφισή του προέβλεπαν σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από δικαστικούς που θα αποφάσιζε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες και συνεπώς σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ολα αυτά δηλώνουν τους λάθος και νοσηρούς προσανατολισμούς, που είχε τόσο ο G.A.P. όσο και η αντιπολίτευση, ενώ δικαιώνει εξαρχής τους ισχυρισμούς μου για συγκεκριμένη, στρατηγική εξόντωση του ενός. Ο εντιμότατος καθηγητής με τον G.A.P. φυλακίζοντας εμένα και τη γυναίκα μου ικανοποιούσαν το νοσηρό σχέδιο εκδίκησης και απέναντι στον Αντρέα Παπανδρέου.

Γιατί απέτυχαν να τον βλάψουν. Απέτυχαν να τον φυλακίσουν. Ημουν πάντα παρών για την ενότητα και την αλληλεγγύη στο ΠΑΣΟΚ. Ηταν ανάγκη να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, γιατί ο ελληνικός λαός την είχε ανάγκη.

Ραφτόπουλος Γιώργος! Αγραφιώτης Γιώργος!

Εκαναν τεράστια περιουσία προωθώντας πάντα συμφέροντα ισχυρών επιχειρηματιών. O πρώτος ασχολούμενος με όπλα, συγκεκριμένα με εμπόριο όπλων. Τον σύγχρονο άρχοντα του Πατριαρχείου κ. Δαφέρμο, τον μοναδικό ιδιώτη που αγόρασε όπλα από την Ανατολική Γερμανία. Και τα πουλούσε σε χώρες-κράτη του Κόλπου. Ο μοναδικός ιδιώτης που διατήρησε το συμβόλαιό του.

Στην Ελλάδα πούλησε και τα οπλικά συστήματα Kornet-E. Τα κορυφαία αντιαρματικά συστήματα παγκοσμίως. Ο Ραυτόπουλος, εκμεταλλευόμενος τη σχέση μας, απέσπασε πάρα πολλά οφέλη. Ποτέ δεν με στήριξε, αντίθετα, όταν ζήτησα βοήθεια μετά τη φυλακή, η απάντηση που πήρα ήταν «δεν μπορώ».

Αγραφιώτης Γ.: Ο άνθρωπος με τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων στη χώρα. Ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων. Κατηγορηματικά μου γύρισε τη πλάτη (πρώην στενότατος συνεργάτης σε όλα τα υπουργεία, Γ.Γ. Ανάπτυξης, επιτετραμμένος αρχηγός φρουράς. Υπό όλους τους ισχυρούς μόνο προς ίδιον όφελος.

Αφήνω για το τέλος την καθοριστική δράση του σημερινού πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εγκατέστησε από τετραετίας στο πολιτικό μου γραφείο, Κομνά Τράκα 3 στην Κυψέλη, πράκτορες για να με παρακολουθούν μετά την αποφυλάκισή μου, φοβούμενοι μήπως ανακαλύψω-ανακτήσω τα κρίσιμα στοιχεία που έλειπαν.

Καταπάτησαν το διαμέρισμα, παραβίασαν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρησιμοποίησαν τα μέσα και τις υποδομές του γραφείου μου, υφάρπαξαν τμήμα των αρχείων με σκοπό την ομηρία μου και τη σιωπή μου. Είναι απορίας άξιον πώς ένας τέτοιος πρωθυπουργός καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους και συνεργάτες προερχόμενους από τον υπόκοσμο, εξυπηρετώντας τόσο ταπεινά κίνητρα.

Οικειοποιήθηκαν το σύνολο του προσωπικού και πολιτικού στίγματος σε όλους τους τομείς προς ίδιον όφελος, αφού πρώτα με ακύρωσαν πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά! Οι υποκλοπές ή οι παρακολουθήσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο και επίσης οι τακτικές και οι μέθοδοι παρέπεμπαν σε Μαφία. Τακτικές Μαφίας.

Επιστρατεύτηκαν πράκτορες οι οποίοι αποτελούσαν ένα επιτελείο μυστικό – σκοτεινό – απειλητικό – εκφοβιστικό – επιθετικό – διεκδικητικό και το οποίο στρεφόταν απέναντι σε οποιονδήποτε ξένο σε αυτούς, επικίνδυνα – απειλητικά.

Ο υπόκοσμος -η σπείρα- είχε μόνον έναν στόχο: να καταστρέψει, να διαλύσει. Κανένας ηθικός φραγμός. Εχουν επιστρατευτεί συγγενείς και απόστρατοι βουλευτές και, προκειμένου να έχουν το αποτέλεσμα τα οποίο προσδοκούσαν, δεν δίστασαν να διασύρουν, να διώκουν και να εξευτελίζουν και να ακυρώνουν συνεχώς τη λατρεμένη μου σύζυγο και μέσω των ΜΜΕ, η οποία δεν γνώριζε απολύτως τίποτα. Ασυγχώρητοι – Κανίβαλοι.

Δεν εξαπάτησα κανέναν, προστάτεψα τους πάντες, τα πήρα όλα επάνω μου, εξαπατήθηκα, βασανίστηκα, υπέφερα. Ολα αυτά που καταθέτω είναι ήδη καταγεγραμμένα σε σφραγισμένες επιστολές.

Έκλεψαν το αρχείο μου

Παρά το γεγονός πως υπεξαίρεσαν, αφαίρεσαν, έκλεψαν, απέσπασαν χωρίς την έγκρισή μου τμήματα του αρχείου μου, η θυγατέρα μου ζητούσε συγκεκριμένους φακέλους πάντα κατ’ εντολήν του Γ. Σμπώκου (γιατί μόνο αυτός γνώριζε τα πάντα) είτε για να τα πουλήσει είτε για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα με ανταλλάγματα.

Το αρχείο μου, ιστορικό, με πολύ κόπο και αγώνα το ανέκτησα, γιατί μόνο εγώ γνώριζα τι από αυτά έχει μεγαλύτερη αξία. Οι κακοποιοί «γνωστοί» που χρησιμοποιήθηκαν – οι πράκτορες που επιστρατεύτηκαν για τη διάλυσή του δεν κατάφεραν να εκτελέσουν σχέδια και να υφαρπάξουν στοιχεία. Τα χέρια μου δεν με βοηθούν πια αλλά η φωνή μου είναι ισχυρή και το μυαλό μου άφθαρτο. Η φωνή μου θα λειτουργεί ως παρακαταθήκη και ως εγγύηση.

Για όλα όσα αναφέρω παραπάνω υπάρχουν σφραγισμένες επιστολές και αντίστοιχο ηχητικό, οπτικό υλικό σε πληρεξούσιο δικηγόρο που αφορά τη δραστηριότητα κύκλων της πολιτικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής ζωής με εντολή να τις δημοσιοποιήσει όταν δημοσιευθεί και η τελευταία αυτή διαθήκη μου και να προστατεύσει τη γυναίκα μου και το παιδί μου.

Εάν κάποιος τολμήσει να αμφισβητήσει αυτά που γράφω, εξουσιοδοτώ το δικηγορικό γραφείο να δημοσιοποιήσει και τα ηχητικά αλλά κυρίως τα οπτικά ντοκουμέντα. Ως εδώ η υποκρισία.

Οι τελευταίες μου επιθυμίες

1) Αποκληρώνω και πάλι όλους τους συγγενείς και τα παιδιά μου από τον προηγούμενο γάμο.

Μου φέρθηκαν ελεεινά. Απέσπασαν θέσεις, περιουσία, επαφές, πολλά από εμένα με δόλιο τρόπο και με εγκατέλειψαν αβοήθητο, δεν με σεβάστηκαν και λειτουργούσαν ως τύραννοι, κυρίως η κόρη μου, ενδιαφερόντουσαν μόνο για αγαθά.

Συμπεριφέρθηκαν με βαναυσότητα, ίδιον χαρακτήρος, ασπλαχνία, την κληρονόμησαν από τη μητέρα τους. Μίσος για την επιλογή μου να παντρευτώ τη γυναίκα αυτή που με στήριξε σε όλα ως τέλος. Και κακία. Πλούτισαν χρησιμοποιώντας το όνομά μου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με έκλεψαν. Ολα όσα αναφέρω για τα παιδιά μου Αλέξανδρο και Αρετή καθώς και για συγγενείς στις προηγούμενες διαθήκες, μηνυτήριες αναφορές, εξώδικα ισχύουν στο ακέραιο και είναι λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα και όσα υπέστην απ’ αυτούς.

Δεν δικαιούνται από εμένα τίποτα και τους καλώ να επιστρέψουν όλα αυτά που κατέχουν νόμιμα και παράνομα (εξουσιοδοτήσεις – έγγραφα – αντικείμενα – έπιπλα – τιμαλφή – έργα τέχνης – ακίνητα, αποκτηθέντα με κόπους) στον γιο μου Ακη και στη γυναίκα μου, αλλιώς να υποχρεωθούν δικαστικά.

2) Ολα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο κι έχω μόνο χρέη. Τα μόνα περιουσιακά στοιχεία τα οποία στερούνται οικονομικής αξίας και έχω είναι το αρχείο μου. Είναι η παρακαταθήκη, η κληρονομιά μου, το έργο, ο αγώνας μου, η ιστορική και πολιτική διαδρομή μου.

Ζητώ να δημιουργηθεί σχετικό ίδρυμα με την επωνυμία «Ιδρυμα Ακη Τσοχατζόπουλου», το οποίο θα περιλαμβάνει το αρχείο αυτό, αποφάσεις, επιστολές, κειμήλια, αντικείμενα που είχα στην κατοχή μου και σχετίζονται με την πολιτική μου δράση, συλλογές, προσωπικά αντικείμενα που είχα στην κατοχή μου. Ολα αυτά είναι η κληρονομιά μου.

Διορίζω στο ίδρυμα αυτό πρόεδρο τη σύζυγό μου Βασιλική Τσοχατζοπούλου και αντιπρόεδρο τον υιό μου Απόστολο Τσοχατζόπουλο, ο οποίος με την ενηλικίωσή του θα αναλάβει την προεδρία. Αμφότεροι δικαιούνται να ζητήσουν, από όσους το κατέχουν νόμιμα ή παράνομα, να τους παραδοθεί ώστε να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει υλικό ιδρύματος.

Να απαιτήσουν ακόμη και δικαστικά ό,τι υπάρχει στο πολιτικό μου γραφείο, το οποίο βρίσκεται Κομνά Τράκα 3 στην Κυψέλη, ό,τι υπεξαιρέθηκε από εγκατεστημένους πράκτορες παράνομα.

Ζητώ η έδρα του ιδρύματος να ορισθεί στην οικία μου επί της οδού Διον. Αρεοπαγίτου 33, 2ος όροφος, κι εκεί να εκτεθεί η κληρονομιά μου.

3) Εγκαθιστώ μοναδικό κληρονόμο σε οποιοδήποτε τυχόν περιουσιακό μου στοιχείο, που είτε αποδεσμευθεί κάποια στιγμή είτε ήθελε τυχόν ευρεθεί στο μέλλον, τον ανήλικο υιό μου Απόστολο Τσοχατζόπουλο, στον οποίο καταλείπω και το σύνολο του ανωτέρω αρχείου.

Κλείνω τη διαθήκη αυτή με δύο κουβέντες για τους μόνους ανθρώπους που με αγάπησαν, μου πρόσφεραν χαρά, τη γυναίκα μου και τον γιο μου Ακη. Είναι η αιτία που ζω, είναι η αιτία που βρίσκομαι στη ζωή!

Την πεθερά μου, τον πεθερό μου και τον κουνιάδο μου Παναγιώτη, που ανέθρεψαν τον γιο μου τα χρόνια που η μητέρα του υπέφερε.

Ιδιαιτέρως τη γυναίκα μου η οποία εκποιώντας προσωπικά αντικείμενα βοήθησε να επανέλθω στη ζωή, να ξαναδώ τον γιο μου. Οταν όλοι οι άλλοι με είχαν εγκαταλείψει και ανέμεναν να αφήσω την τελευταία μου πνοή στις φυλακές της χώρας.

Με στήριζαν κόντρα σε όλους και σε όλα, ακόμα και σε βάρος της υγείας τους και της αξιοπρέπειάς τους. Τους οφείλω τα πάντα.

Μόνον αυτοί οι δύο άνθρωποι υπέμειναν τα πάντα για χάρη μου. Τους αδίκησα, τους στέρησα πολλά, είχα μυστικά από εκείνους για το καλό τους, για την ασφάλειά τους, αλλά τους ευγνωμονώ.

Τους ζητώ να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να μην αφήσουν κανέναν να τους φερθεί με τον τρόπο που μου φέρθηκαν εμένα. Εγώ δυστυχώς ανέχτηκα και επέτρεψα. Να είναι περήφανοι για μένα, αυτοί ξέρουν πως φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Οταν η αλήθεια φωτιστεί, πολλοί θα τους πλησιάσουν, να είναι προσεκτικοί… Σας αγαπώ.

Και πάλι μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενά μου αυτοί που πρέπει να φοβούνται για τις αποκαλύψεις.

Οι αποδείξεις πλέον παραδίδονται σε δικηγόρο και έχει την εντολή να πράξει όλα όσα απαιτούνται σε συνεργασία με τον γιο μου και τη γυναίκα μου.

Αγαπημένοι μου, Ακη και Βίκυ
Μη με θρηνείτε! Μη μιλάτε για την αναχώρησή μου με στεναγμούς και πόνο στην καρδιά σας.

Μην ντυθείτε με μαύρα ρούχα. Κλείστε τα μάτια σας και θα με βλέπετε μαζί μας για πάντα
Αφήστε με στον Θεό! Επιστρέψτε στη γαλήνη του σπιτιού μας και εκεί θα βρείτε αυτό που ο θάνατος δεν μπορεί να αφαιρέσει από εσάς κι από εμένα.

Ζητώ να με συγχωρέσετε.

Αθήνα 10/05/20

Α. Τσοχατζόπουλος
Βουλευτής»