GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραγωδία στη Βόρεια Εύβοια: 65χρονος πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη ασθενοφόρου

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού που έμεινε στα… χαρτιά. «Η κυβέρνηση να δείξει σε όλους εμάς εδώ στη Β. Εύβοια ότι δεν μας έχει ξεχάσει». Τη ζω...


Η εξαγγελία του πρωθυπουργού που έμεινε στα… χαρτιά. «Η κυβέρνηση να δείξει σε όλους εμάς εδώ στη Β. Εύβοια ότι δεν μας έχει ξεχάσει».

Τη ζωή του από ανακοπή έχασε το βράδυ του Σαββάτου (22/4) στη Βόρεια Εύβοια ένας 65χρονος που μάταια περίμενε να έρθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το evima.gr, το τραγικό περιστατικό συνέβη στο χωριό Δαφνούσσα του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, όταν ο 65χρονος στις 23:00 του Σαββάτου ένιωσε αδιαθεσία στην καρδιά.
Αμέσως οι οικείοι του κάλεσαν στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και ζήτησαν ασθενοφόρο. Ωστόσο, το μόλις ένα ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας ήταν σε διακομιδή.

Τραγικό αποτέλεσμα της έλλειψης ασθενοφόρου ήταν τελικά ο άτυχος 65χρονος να μεταφερθεί νεκρός στο Κέντρο Υγείας στις 00:30 με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, παρά τις εντολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για λύση στο θέμα του Σταθμού ΕΚΑΒ στη Δάφνη μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει.

Πρόσφατα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας είχε προειδοποιήσει για την αναγκαιότητα της ίδρυσης του σταθμού ΕΚΑΒ στη Δάφνη.

Εύβοια: Ξεσπούν φορείς και κάτοικοι - Ζητούν ΕΚΑΒ στη Δάφνη

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε συμβεί παρόμοιο δυσάρεστο συμβάν με έναν δασεργάτη.

Τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι φορείς του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας είχαν χτυπήσει καμπανάκι μετά τον θάνατο του δασεργάτη και είχαν στείλει επιστολή προς το υπουργείο Υγείας αλλά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, με την οποία ζητούσαν την λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή.

«Αξιότιμοι Υπουργοί

Με την παρούσα επιστολή- έκκληση θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα από τα προβλήματα του τόπου μας, της Β. Εύβοιας, το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του πριν ένα χρόνο στην Ιστιαία δεσμεύτηκε προσωπικά για την επίλυσή του, και το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου σας και που όμως ακόμα και σήμερα παραμένει μια υπόσχεση. Πρόκειται για τον Σταθμό του ΕΚΑΒ στην Δάφνη Ευβοίας στα όρια του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας.

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Β. Εύβοια, έφερε στο φως όλα τα προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή μας. Μετά την «συγνώμη» δια στόματος του Πρωθυπουργού και κατά εντολή του, ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος έσπευσε, και ως ένα σημαντικό βαθμό κατάφερε, να ανακουφίσει και να βοηθήσει τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής.

Αυτή τη στιγμή στη Β. Εύβοιας υπάρχουν έργα που είναι σε εξέλιξη και άλλα που είναι να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Οι κάτοικοι όμως μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν έργα που χρειάζονται χρόνο για να υλοποιηθούν ωστόσο υπάρχουν και έργα που δεν μπορούν να περιμένουν.

Ο Σταθμός του ΕΚΑΒ στην Δάφνη τόσο για τους κατοίκους της περιοχής μας όσο και για τους απλούς παραθεριστές, αποτελεί έργο μείζονος σημασίας και άμεσης προτεραιότητας και είναι απορίας άξιο πώς ενώ υπήρξε η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση μέχρι τον Μάρτιο του 2022, και το κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος είναι έτοιμο από καιρό, δεν μπορεί αυτό να υλοποιηθεί αφού ακόμα δεν έχει συσταθεί από το αρμόδιο Υπουργείο ο Τομέας του ΕΚΑΒ με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να πάρει ο Σταθμός του ΕΚΑΒ στη Δάφνη «σάρκα και οστά».

Από το καλοκαίρι μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην περιοχή έχουν γίνει πάνω από τριάντα σοβαρά περιστατικά, κάποια από αυτά θανατηφόρα ,που θα μπορούσαν ίσως να είχαν αποφευχθεί ή να είχαν αντιμετωπιστεί ορθότερα αν υπήρχε ο συγκεκριμένος σταθμός.

Γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει το Υπουργείο σας να κινηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της δέσμευση του Πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια δέσμευση που αφορά την Υγεία μας.
Θα πρέπει η κυβέρνηση να δείξει σε όλους εμάς εδώ στη Β. Εύβοια ότι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πως ενώ υπήρξε αυτή η καταστροφή στον τόπο μας δεν μας έχετε ξεχάσει».

πηγη