GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Και όμως, το 2009 ο Παπαθεμελής κατέβηκε στις εκλογές «αγκαλιά» με τον Ήλιο της Βεργίνας

Το κόμμα Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου «κόπηκε» από τις εκλογές για το σύμβολό του. Κάποιοι άλλοι όμως όχι. Εκτός των εκλογών της 21ης Μαΐου βγήκ...

Το κόμμα Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου «κόπηκε» από τις εκλογές για το σύμβολό του. Κάποιοι άλλοι όμως όχι.

Εκτός των εκλογών της 21ης Μαΐου βγήκε η «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Νωρίτερα σήμερα το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου «έκοψε» ομόφωνα το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των, λόγω συμβόλου και ονόματος.
Ως προς το τελευταίο όμως υπάρχει ένα ζήτημα αφού το 2009 κόμμα που χρησιμοποιούσε τον Ήλιο της Βεργίνας κατήλθε κανονικά στις εκλογές και μάλιστα έλαβε ποσοστό άνω του 1%.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο το παλαιό πολιτικό κόμμα του Στέλιου Παπαθεμελή που αυτοπροσδιοριζόταν ως πατριωτικό.
Το κύριο θέμα απασχόλησης του κόμματος ήταν τα προβλήματα του ονόματος σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία.
Το κόμμα συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 2009, συγκεντρώνοντας ποσοστό 1,27%.
Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» είχε κατατεθεί ένσταση από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» - ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε ότι οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «υπέκλεψαν» το όνομα.

Οι αρεοπαγίτες του Α1 Πολιτικού Τμήματος, που είναι αρμόδιοι για τη νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις εκλογές, έκριναν ομόφωνα ότι δικαιούχος του ονόματος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» είναι το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ.

Ακόμη, από τον Άρειο Πάγο κρίθηκε ότι το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (δηλαδή το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, δεν επιτρέπεται η χρήση του, ως κομματικού συμβόλου.

Δείτε εδώ το σύμβολο του κόμματος Παπαθεμελή που συμμετείχε στις Ευρωεκλογές:


ieidiseis