GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Άρειος Πάγος: Το Εθνικό Κόμμα Έλληνες ζητά εξαίρεση τριών δικαστών από το Α1 Πολιτικό Τμήμα

Αίτηση εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσε...


Αίτηση εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων κατέθεσε το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.

Ο προεδρος του Εθνικό Κόμμα Έλληνες, Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει την τύχη των «Ελληνων», επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων τρεις δικαστές φέρονται να πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Η αίτηση εξαίρεσης θα κριθεί από το Α2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.


Αναλυτικά η δήλωση της δικηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη για την αίτηση εξαίρεσης


«Υπόνοιες για μη αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση»

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστες για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές.
Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τος ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση» αναφέρει στην αίτηση αποχής – εξαίρεσης των τριών δικαστών η δικηγόρος Βάσω Πανταζή, υποστηρίζοντας ότι «αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δε θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους».

«Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικοτερα. Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές. Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι αυτές τις τρεις δικαστες αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς θεσμικά να θωρακίσουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο τμημα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα» συμπλήρωσε η κυρία Πανταζή.

πηγη