GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

G7 vs BRICS

Ηλίας Σταυρίδης Ο συσχετισμός δυνάμεων στην παγκόσμια οικονομία αλλάζει. Η οικονομική ισχύς των BRICS, με τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδί...


Ηλίας Σταυρίδης

Ο συσχετισμός δυνάμεων στην παγκόσμια οικονομία αλλάζει. Η οικονομική ισχύς των BRICS, με τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, αυξάνεται, δείχνοντας προοπτικές κυριαρχίας απέναντι στη Δύση.

To συνολικό ΑΕΠ τους έχει υπερβεί εκείνο των G7. Στους τελευταίους περιλαμβάνονται οι δυτικές χώρες, που θεωρούνται μεγάλες δυνάμεις (Γερμανία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των BRICS είναι 31,5%, έναντι 30,7% για το G7, σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Refinitiv Datastream και τη βρετανική εταιρεία μακροοικονομικών ερευνών Acorn Macro Consulting.

Η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης των εν λόγω χωρών αποτέλεσε τη βάση αυτής της ανάλυσης του ΑΕΠ.

Αυτή η διαφορά είναι πιθανό να διευρυνθεί. Το 2025 οι BRICS θα μπορούσαν να φτάσουν σχεδόν το 35%, ενώ το ΑΕΠ της G7 φαίνεται να συνεχίζει να μειώνεται, φτάνοντας περίπου το 28%.

Οι χώρες BRICS δεν έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται από ένα συνολικό ποσοστό περίπου 16% στη δεκαετία του 1990. Ταυτόχρονα, το βάρος των G7 εξασθενεί. Σε 40 χρόνια, έχει χάσει σχεδόν 15 ποσοστιαίες μονάδες, από 45% σε 30,7%.

Ο αριθμός των χωρών BRICS τείνει να διευρυνθεί, με ....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org


.