GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σύγκρουση ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους με αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Πρώτη πτώση αεροσκάφους των ΗΠΑ από εχθρική ενέργεια μετά τον πόλεμο της Λιβύης Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη προκάλεσαν την κατάρριψη drone ...


Πρώτη πτώση αεροσκάφους των ΗΠΑ από εχθρική ενέργεια μετά τον πόλεμο της Λιβύης

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη προκάλεσαν την κατάρριψη drone ΜQ-9 Reaper των ΗΠΑ πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, είτε με «άδειασμα καυσίμων» επάνω του, είτε με «κάψιμο» του αμερικανικού αεροσκάφους από τον κινητήρα ενός από τα δύο ρωσικά μαχητικά που είχε προηγηθεί του drone μερικά μέτρα.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper και δύο αεροσκάφη SU-27 Flanker επιχειρούσαν πάνω από διεθνή ύδατα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξε σκόπιμα μπροστά από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και έριξε καύσιμα μπροστά του, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ένα από τα αεριωθούμενα αεροσκάφη προκάλεσε στη συνέχεια ζημιά στην έλικα του Reaper, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος σε μία άλλη εκδοχή που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξαπόλυσης βολών.

Το Reaper κατέπεσε σε διεθνή ύδατα, στην Μαύρη Θάλασσα.

«Το αεροσκάφος μας, MQ-9, εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος με αποτέλεσμα να συντριβεί», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πτέραρχος Τζέιμς Χέκερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ήδη ενημερωθεί για το συμβάν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.


ΠΗΓΗ