GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διαμαρτυρία Κύπριων φοιτητών στο Λονδίνο - Αποδοκίμασαν τον Τατάρ - «Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο» (Βίντεο)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα η Φοιτητική Παράταξη Μέτωπο Η.Β με αφορμή την παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ σ...


Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα η Φοιτητική Παράταξη Μέτωπο Η.Β με αφορμή την παρουσία του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο Πανεπιστήμιο King’s College.

Οι Κύπριοι φοιτητές αποδοκίμασαν τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, τον υποδέχτηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μόρφου, Βαρώσι, Κερύνεια, Καραβά, αυτά είναι δικά μας και όχι του Τατάρ» και ''οut of Cyprus turkish troops''.

Όπως αναφέρουν τουρκοκυπριακά μέσα, η βρετανική αστυνομία «περιόρισε» τους φοιτητές, ενώ Τούρκοι που μετέβησαν στο σημείο για να υποστηρίξουν τον Τατάρ αντέδρασαν στις αποδοκιμασίες, αποκαλώντας την διαμαρτυρία ως «επίθεση».

Η ανακοίνωση των Ελλήνων φοιτητών ΗΒ για εκδήλωση με καλεσμένο τον Τατάρ

Τις διαστάσεις εκδήλωσης, που διοργανώνει η τουρκική κοινότητα του πανεπιστημίου King’s College London, με προσκεκλημένο τον «πρόεδρο» Ερσίν Ταταρ κατάφερε να υποβαθμίσει η κινητοποίηση φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοπορία ΗΒ, «αφού κινητοποιήσαμε ολόκληρο τον φοιτητικό κόσμον ενάντια στη συγκεκριμένη εκδήλωσην που διοργάνωνε το εν λόγω πανεπιστήμιον μέσω αποστολής επιστολών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως λίγες ώρες μετά η προσπάθεια μας απέφερε καρπούς.

Συγκεκριμένα με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ πετύχαμε:

1. Η εν λόγω εκδήλωση να σταματήσει να διαφημίζεται από τις επίσημες ιστοσελίδες του πανεπιστημίου και ως εκ τούτου να μην βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του.

2. Με επικοινωνία που είχαμε με το πανεπιστήμιο και αφού το ενημερώσαμε πως με τις δράσεις του νομιμοποιεί την Τουρκική εισβολή και κατοχή στο κατεχόμενο νησί μας, παραδέχθηκε το λάθος του και απολογήθηκε για αυτό.

3. Αν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι εντός του πανεπιστημίου, τότε θα είναι υπό τη μορφή κλειστής συνάντησης, χωρίς να πάρει την έκταση που θα είχε πάρει προηγουμένως».

Η φοιτική παράταξη καταλήγει στην ανακοίνωση λέγονατς ότι «αναγνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η προσπάθεια για προάσπιση των συμφερόντων της πολύπαθης πατρίδας μας δεν σταματά εδώ.
Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο με απώτερο σκοπό την αποφυγή τέτοιων δράσεων που υποσκάπτουν τη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».


πηγη