GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δίκη για το Μάτι - Δημήτρης Λιότσιος: "Το Λιμενικό έμαθε πως βρίσκονται άνθρωποι στη θάλασσα από τη Δανία"

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας στην υπόθεση, ξεκαθάρισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ότι ο αιφνιδιασμός της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια ...


Ο δικαστικός πραγματογνώμονας στην υπόθεση, ξεκαθάρισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ότι ο αιφνιδιασμός της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς είναι αδικαιολόγητος

Συνεχίστηκε σήμερα για όγδοη συνεδρίαση η κατάθεση του Δημήτρη Λιότσιου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την τραγωδία στο Μάτι με τους τόνους να ανεβαίνουν στη δικαστική αίθουσα και τον μάρτυρα να απαντά στις ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης.

Ο επιπυραγός, δικαστικός πραγματογνώμονας στην υπόθεση, ξεκαθάρισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ότι ο αιφνιδιασμός της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς είναι αδικαιολόγητος.

«Δεν επιτρέπεται να αιφνιδιάζεται η πυροσβεστική υπηρεσία…Ο αιφνιδιασμός ήταν αδικαιολόγητος…Ο κρατικός μηχανισμός δεν έπρεπε να αιφνιδιαστεί», τόνισε ο πραγματογνώμονας.

Ο μάρτυρας απαντώντας μάλιστα στους συνηγόρους υπεράσπισης τόνισε σχετικά με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με τα εναέρια μέσα ότι «από τη στιγμή που η φωτιά μπήκε στη χαράδρα έβγαλε όλα τα φαινόμενα της. Σε εκείνο το σημείο ήταν δύσκολα.Το νερό εξατμίζεται μέχρι να φτάσει στη χαράδρα. Ο,τι ήταν να γίνει έπρεπε να γίνει πριν πάει στη χαράδρα. Θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο καλή δουλειά και να επιχειρήσουν πιο άνετα τα εναέρια. Αν επιχειρούσαν βέβαια…».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης μάλιστα υπήρξαν και στιγμές έντασης με μέλος του ακροατηρίου να να σχολιάζει μεγαλόφωνα λέγοντας: «ο μάρτυρας σας λέει ότι και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός (σ.σ.του Πυροσβεστικού Σώματος) ήταν άχρηστοι» ενώ συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας διευκρίνισε: «Εμείς θέλουμε να μάθουμε ποιος έβαλε ή δεν έβαλε το χέρι του για να καούν τόσοι άνθρωποι».

«Όλοι αυτό ψάχνουμε» ήταν η τοποθέτηση της προέδρου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Λιότσιου πως «το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού πληροφορείται ότι βρίσκονται άνθρωποι στη θάλασσα από την αντίστοιχη υπηρεσία στη Δανία γιατί υπήρχαν δώδεκα Δανοί στη θάλασσα».


πηγη