GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκία: «Κλείδωσαν» για αντιπρόεδροι Ιμάμογλου και Γιαβάς αν κερδίσει η αντιπολίτευση τον Μαΐο

Ανώτερος αξιωματούχος του CHP είπε στο Reuters πως το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης αποδέχεται την εν λόγω πρόταση της Μεράλ...



Ανώτερος αξιωματούχος του CHP είπε στο Reuters πως το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης αποδέχεται την εν λόγω πρόταση της Μεράλ Ακσενέρ

Το τουρκικό δεξιό κόμμα Ιγί πρότεινε οι δήμαρχοι της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι, αν η αντιπολίτευση κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του, ενώ αξιωματούχος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού (CHP), δήλωσε πως το κόμμα του δέχεται την πρόταση του Ιγί για τους αντιπροέδρους.

Το Ιγί είχε αποχωρήσει από τη συμμαχία της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα και η σημερινή πρότασή του θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει σ' αυτή.

Το Ιγί, το οποίο ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στην εξακομματική συμμαχία, αποχώρησε απ' αυτή την περασμένη εβδομάδα αφού η ηγέτης του, η Μεράλ Ακσενέρ, απέρριψε την αναμενόμενη υποψηφιότητα για την προεδρία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του επικεφαλής του CHP.


Η Ακσενέρ είχε προτείνει, αντί του Κιλιτσντάρογλου, την υποψηφιότητα είτε του Εκρέμ Ιμάμογλου είτε του Μανσούρ Γιαβάς, δημάρχων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας αντίστοιχα, λέγοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα μπορούσαν να κερδίσουν με μεγάλη διαφορά τον Ερντογάν.

Ώρες πριν τα πέντε εναπομείναντα κόμματα της συμμαχίας επρόκειτο να ανακοινώσουν ως υποψήφιό τους τον Κιλιτσντάρογλου, οι δύο δήμαρχοι είχαν μια σύντομη συνάντηση με την Ακσενέρ, η οποία τους έκανε μια νέα πρόταση για να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι, αν η συμμαχία της αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η Ακσενέρ έκανε μια «συμπεριληπτική» πρόταση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Κουρσάν Ζορλού, μερικά λεπτά αφού οι δύο δήμαρχοι ολοκλήρωσαν τη συνάντηση.

«Διαβίβασε την πρόταση να υπηρετήσουν οι δυο δήμαρχοι ως εκτελεστικοί αντιπρόεδροι», δήλωσε ο Ζορλού. «Η ηγέτις μας θα διαβιβάσει αυτή την πρόταση στον Κιλιτσντάρογλου μέσα σε επόμενα λεπτά», πρόσθεσε.

Ανώτερος αξιωματούχος του CHP είπε στο Reuters πως το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης αποδέχεται την εν λόγω πρόταση της Μεράλ Ακσενέρ.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως οι άλλοι ηγέτες της συμμαχίας της αντιπολίτευσης θα εξετάσουν την πρόταση.


πηγη