GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μήπως πλησιάζει η ώρα για την Ελλάδα; - Ρώσος βουλευτής της Δούμας ζητά προσάρτηση της Κωνσταντινούπολης στην Ρωσία

Η ήττα του Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις και οι δηλώσεις των Κεμαλιστών περί ΝΑΤΟ βγάζει στην επιφάνεια τα πραγματικά ρωσικά σχέδια για διά...

Η ήττα του Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις και οι δηλώσεις των Κεμαλιστών περί ΝΑΤΟ βγάζει στην επιφάνεια τα πραγματικά ρωσικά σχέδια για διάλυση της Τουρκίας

Πραγματικά ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις εδώ και μήνες, όσο διαρκεί δηλαδή ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος άνοιξε κυριολεκτικά τους ασκούς του Αιόλου προς όλες τις κατευθύνσεις, μία εκ των οποίων αφορά άμεσα την χώρα μας, αφού είναι η “πόλη”, δηλαδή η Κωνσταντινούπολη.

Αυτήν πόλη, που είναι σήμερα σε τουρκικά χέρια και κατοικείται από 17 εκατομμύρια κατοίκους διαφόρων εθνικοτήτων, στην πλειοψηφία Τούρκοι, την ορέγονται οι Ρώσοι, κάτι που γνωρίζουμε εδώ και 300 χρόνια.

Το διακύβευμα είναι ο Βόσπορος, και η διέλευση πλοίων όλων των τύπων, στην “αυλή” της Ρωσίας που είναι ο Εύξεινος Πόντος.

Αποκαλυπτική δήλωση Ρώσου βουλευτή φέρνει ανησυχία στην Άγκυρα  

Ο Βουλευτής της Κρατικής Δούμας Bagdasarov ζήτησε την προσάρτηση της Κωνσταντινούπολης στη Ρωσία.

“Η Ρωσία πρέπει να προσαρτήσει την Κωνσταντινούπολη, που ιστορικά της ανήκε. Η χώρα μας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη κατάσταση στην Τουρκία και να προσαρτήσει την Κωνσταντινούπολη, που ιστορικά της ανήκε, και σήμερα ονομάζεται Ισταμπούλ”, λέει ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Σεμιόν Μπαγκντασάροφ.


Ζήτησε ο ίδιος μάλιστα να «εκδιωχθεί» η Τουρκία από την Κεντρική Ασία, να μειώσει την επιρροή της στην Ουκρανία και επίσης να φύγουν οι Τούρκοι  από τον Νότιο Καύκασο.

“Θα αυξήσουμε ορισμένες δυνάμεις στην Τουρκία και θα επιστρέψουμε στο κράτος μας αυτό που ιστορικά μας ανήκει,  την Κωνσταντινούπολη”, είπε ο Bagdasarov στον αέρα της εκπομπής Solovyov Live.

Επισημαίνουμε ότι ο Ρώσος πολιτικός του κυβερνητικού κόμματος, ανέφερε την πόλη ως Κωνσταντινούπολη, και όχι φυσικά με το άσχετο όνομα “ Ισταμπούλ”, που την ονομάζουν οι Τούρκοι από το 1930.  

Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία θα πρέπει να προσαρτήσει αυτά τα εδάφη, αφού η Τουρκία θεωρεί ένα σημαντικό τμήμα της περιοχής του Βόλγα, τη Σιβηρία, αλλά και το νότο της Ρωσίας ως δικό της.

Νωρίτερα, η τουρκική αντιπολίτευση δήλωσε ότι σκοπεύει να υπενθυμίσει στη Ρωσία την ένταξη της στο ΝΑΤΟ εάν κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης σημείωσαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών θα βασίζονται στην ισότητα.

To σίγουρο είναι ότι έχει προκληθεί οργή στην Ρωσία από την  πρόσφατη απόφαση της Άγκυρας για απαγόρευση ανεφοδιασμού αμερικανικών αεροπλάνων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, δείχνοντας στο που θα κινηθούν οι Τούρκοι πιθανότατα το επόμενο διάστημα.

Τώρα από έως που η Κωνσταντινούπολη είναι ρωσική ιστορικά για τον Ρώσο Βουλευτή, αυτό μόνο η ιατρική μπορεί αν το απαντήσει.

Γιατί αυξάνει η παρουσία Αμερικανικών στην Ελλάδα

“Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για την προαγωγή της σταθερότητας, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ευρώπη, ιδίως μετά τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Οι δύο κυβερνήσεις εξέφρασαν την ακλόνητη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία και την υπεράσπιση των αρχών της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξήραν την ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της Ελλάδας προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών της Ελλάδας να στηρίξει τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, τη βοήθεια της Ελλάδας στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουκρανίας και τη φιλοξενία εκτοπισθέντων από την Ουκρανία που χρειάζονται προστασία”, ανέφερε πρόσφατα ανακοινωθέν μεταξύ Ελλάδος-ΗΠΑ.

Πιθανότατα οι Αμερικανοί να γνωρίζουν ακριβώς τι έρχεται, και για αυτό αποστέλλουν στρατιωτικό υλικό στην χώρα μας με μορφή δωρεάς, ενώ είχαμε και την υπογραφή της στρατιωτικής συμφωνίας των δύο χωρών με το άνοιγμα βάσεων σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Αλεξανδρούπολη.

Όπως και να έχει οι δηλώσεις του Ρώσου Βουλευτή, δεν είναι τυχαίες ούτε αποτελούν μια κρίση της στιγμής, αλλά είναι μακροχρόνιο σχέδιο της Μόσχας για την Κωνσταντινούπολη, που είναι ελληνική ιστορικά, πολιτισμικά, και κοινωνικά από την αρχαιότητα.


πηγη