GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Α. Κανελλόπουλος, πρόεδρος του εθνικού κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται Πρωθυπουργό, αλλά χρειάζεται Εισαγγελέα!» … Με βάση εντεινόμενη φημολογία, στον προεδρικό θώκο του εθνικού κόμμα...


«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται Πρωθυπουργό, αλλά χρειάζεται Εισαγγελέα!»

Με βάση εντεινόμενη φημολογία, στον προεδρικό θώκο του εθνικού κόμματος Έλληνες, σύμφωνα με συλλογική απόφαση των μελών του, θα αναρρηθεί ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Α. Κανελλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αντεισαγγελέας θεωρείται εγνωσμένου νομικού κύρους και προφανώς αποτελεί την απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη στην προσπάθεια της κυβέρνησης με νόμο να τον εμποδίσει να κατέβει στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν αντισυνταγματικό νόμο, ο οποίος φωτογραφικά στοχοποιεί τον εθνικό κόμμα Έλληνες και τον Ηλία Κασιδιάρη, που εκτίει ποινή φυλάκισης.

Στις δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες εμφανίζουν ποσοστά έως 5% και μεγάλη διεισδυτικότητα στους νέους, αλλά και σε όσους θέλουν να εκφραστούν αντισυστημικά.

Ο νόμος που ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με βάση πλήθος συνταγματολόγων, είναι διάτρητος, αντισυνταγματικός, επιπόλαιος και προσβλητικός για τον νομικό κόσμο, αφού το Σύνταγμα σαφώς ορίζει ότι ένας πολίτης χάνει τα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι μόνον όταν υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

Ως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση νοείται αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη, δημιουργού του εθνικού κόμματος Έλληνες, υπάρχει μόνο πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, παρότι ο εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε προτείνει αθώωση.

Ακόμη, η υπόθεση των πρώην μελών της Χρυσής Αυγής δεν έχει φτάσει στο Εφετείο και προφανώς ούτε στον Άρειο Πάγο.

Τα κίνητρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρα πολιτικά.

Βλέποντας την άνοδο του εθνικού κόμματος Έλληνες, το οποίο έχει αποσυνδεθεί πλήρως από τη Χρυσή Αυγή, της οποίας δεν υπάρχουν μέλη στον νέο πολιτικό σχηματισμό, ο Μητσοτάκης επεχείρησε να το μπλοκάρει, διότι η δυναμική του θα μπορούσε να πλήξει τα σχέδια της ΝΔ για αυτοδυναμία.

Με την απόφαση να οριστεί ως πρόεδρος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε πώς θα αποφασίσει το Α1 τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου θα αποφασίσει στις αρχές Μαΐου.

Με τη νομική συγκρότηση και εγκυρότητα του κ. Κανελλόπουλο, ο Άρειος Πάγος θα δυσκολευτεί να αποφανθεί πως το εθνικό κόμμα Έλληνες δεν επιτρέπεται να κατέλθει στις εκλογές.


Ποιός είναι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος 


Γεννήθηκε στο χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων, σε μια πολύ πτωχή οικογένεια, το τρίτο από τα επτά παιδιά, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια.

Τα παιδιά μεγάλωσαν υπό συνθήκες ανεκδιήγητων στερήσεων. Υπήρχαν  μέρες που δεν είχαν ψωμί.

Τελείωσε το Γυμνάσιο στα Καλάβρυτα και, όπως και τα αδέλφια του, διέμενε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο με μοναδικό εξοπλισμό ένα κρεβάτι και μια “γκαζιέρα” για θέρμανση και μαγειρική.

Καθώς δεν υπήρχε τραπέζι, έγραφαν ακουμπώντας στο κρεβάτι και γονατίζοντας στο δάπεδο.

Υπήρχαν μέρες που το δωμάτιο δεν είχε  φως και τα παιδιά για να διαβάσουν έβγαιναν στον δρόμο, όπου υπήρχε κολώνα με  λάμπα της ΔΕΗ.

Τον χειμώνα, με τα φθαρμένα  παπούτσια να μουσκεύουν στο χιόνι, περπατούσαν μέχρι το σχολείο. Αλλά άντεξαν, με πίστη στο Θεό και ακλόνητη επιμονή για μάθηση και πρόοδο.

Και τα τέσσερα αγόρια (Δημήτριος, Αναστάσιος, Αθανάσιος, Θεόδωρος) σπούδασαν Νομικά.

Τον δρόμο χάραξε ο Δημήτριος, αριστούχος παντού. Και οι τέσσερις είναι πτυχιούχοι της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο Αναστάσιος, πριν δώσει εξετάσεις στη Νομική, πέτυχε στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, πήρε πτυχίο και δίδαξε τρία χρόνια σε μεγάλο Ιδιωτικό Σχολείο των Αθηνών.

Το 1974 εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα, ως ειρηνοδίκης (ένα έτος) και έπειτα ως εισαγγελεύς, επί σαράντα συνεχή έτη, τα περισσότερα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών και οκτώ  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών.

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τα μέτρα που έλαβε ως Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κατά  των οδηγών, που οδηγούσαν μεθυσμένοι ή υπερέβαιναν κατά πολύ το όριο ταχύτητος (άνω των 150 χλμ) ή προκαλούσαν  εκκωφαντικούς θορύβους καθώς και κατά λοιπών παραβατικών οδηγικών συμπεριφορών με αποτέλεσμα οι θάνατοι και οι βαριά τραυματίες από τροχαία ατυχήματα να μειωθούν κατά 30%.

Επίσης, αφ' ότου ανέλαβε Προϊστάμενος της Εισαγγελίας, για πρώτη φορά δεν επετράπη να  εισέλθουν διαδηλωτές εντός του χώρου του Πολυτεχνείου και δεν προκλήθηκαν σε αυτό φθορές και εμπρησμοί.

Ο απλός πολίτης είχε πάντοτε πρόσβαση στο γραφείο του και γνώριζε ότι θα δοθεί η  δέουσα προσοχή στο αίτημά του και αντιμετωπιζόταν με μεγάλο σεβασμό.   

Συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Προηγήθηκε ο αδελφός του Δημήτριος, με τον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.
Ο Θεόδωρος είναι σήμερα Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Αθανάσιος ασκεί την δικηγορία επί σαράντα και πλέον έτη.

www.bankingnews.gr