GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα

Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο σταθμάρχης Λάρισας, που βαρύνεται με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:0...


Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο ο σταθμάρχης Λάρισας, που βαρύνεται με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής 5 Μαρτίου η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους.

Ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις.

Ο σταθμάρχης είχε μεταφερθεί νωρίτερα από τις 11 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο, όμως η διαδικασία διεκόπη πριν ξεκινήσει, λόγω τεχνικού προβλήματος.
Κατά τις 14:00 κλήθηκε να μπει στο γραφείο της ανακρίτριας για να ξεκινήσει η απολογία του η οποία και συνεχίστηκε για περίπου επτά ώρες.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τους συνήγορους του δήλωνε συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί.
Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

Επίσημα ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη παραμένει 57, δεν αποκλείεται όμως να ανέλθει σε 58.
Οι ταυτοποιήσεις είναι 55.
Αγνοούμενος παραμένει αλλοδαπός που ακόμη δεν έχει δηλωθεί στην αστυνομία.

Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. 

Επτά τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ πιο ελαφρά νοσηλεύονται άλλοι 15.
Δραματικές είναι οι στιγμές για τους συγγενείς που παραλαμβάνουν τις σορούς και τα προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων τους.
Σήμερα – Κυριακή της Ορθοδοξίας – μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου θα τελεστεί μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας σε όλους τους ναούς της χώρας.


πηγη