GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΠΑΡΑΝΟΪΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Peter  Triantafyllos Toronto   ΠΑΡΑΝΟΪΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ...



Peter  Triantafyllos
Toronto
 

ΠΑΡΑΝΟΪΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Αυτά είπε ο Albert Einstein που οχι μόνο ειχε μαλλιά αλλά είχε και μυαλά !!!


Ο καλός Δημοσιογράφος Κύριος Πάσχος Μανδραβέλης γράφει στην Καθημερινή στις 2-3-2023.....

Ξυπνήσαμε για μια ακόμη φορά με το ίδιο ερώτημα.
ΜΑ ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ ?
Γιατί κυριε Μανδραβέλη  Γιατί αναρωτιέσαι ? 

Μήπως άλλαξε κάτι απο την προηγούμενη τραγωδία στο Μάτι ? 

Μήπως άλλαξε κάτι απο την τραγωδία στο Σαμινα Εξπρές ? 

Μήπως έγινε - άλλαξε κάτι μετά την τραγωδία στην Μανδρα ? 

Μήπως έγινε κάτι μετά τις φωτιές στην Πελοπόννησο και Ευβοια ? 

Ολα ξεχάστηκαν .
Οπως θα ξεχαστεί και αυτή η τραγωδία σε μιά η το πολύ δυό εβδομάδες.  

Κανονικά κύριε Μανδραβέλη θα έπρεπε να αναρωτιέσαι πότε θα γίνει η επόμενη τραγωδία .
Δίοτι οι Ελλήνες σκέφτονται  και κάνουν όπως ο σκύλος... ( Ο σκύλος τον χειμώνα με το κρύο που κρυώνει κουλουριάζεται και σκέφτεται το καλοκαίρι με τη ζέστη λέγοντας οταν θα έρθει το καλοκαίρι θα φτιάξω και εγώ σπίτι.
Οταν έρθει το καλοκαίρι τον πιάνει η ζέστη και η τεμπελιά ξαπλώνει στον ίσκιο σηκώνει τα πόδια όρθια ψηλά και λέει .
Τις κολώνες της έφτιαξα μόνο η σκεπή μου έμεινε οταν θα δροσίσει θα την φτιάξω.. Αλλά πάντα μένει στις υποσχέσεις και οχι στις πράξεις.) 

Η επόμενη τραγωδία θα έρθει αρκεί να μην ειναι ανθρώπινη και ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην ειναι χειρότεροι ....

Και ερχόμαστε στους πολιτικούς και στις πολιτικές ευθύνες..... 

Ο κυριος Μητσοτάκης ειχε το φιλότιμο και ζήτησε συγγνώμη..... 

Ο Αλέξης και τα υπόλοιπα κομμούνια ( εδώ ταιριάζει η παροιμία μιλάνε όλοι μιλάνε και οι κόλοι ) δεν φτάνει οτι φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη οχι μόνο για την τραγωδία αλλά για αυτό το μπάχαλο που λέγεται Ελλάδα  ζητάνε και τα ρέστα .
Αυτοί που την δώρισαν για 45 εκατομμύρια (οπως θα διαβάσετε πιο κάτω ) και οχι μόνο την Τραινοσε ... 

Και τα Morons δεν εχουν τσίπα. κομματοποίησαν και τις ψυχές των Παιδιών.
Πάντα (σχεδόν) πάντα στον τόπο του δυστυχήματος αφήνεις ενα λουλούδι ανάβεις ενα κεράκι.
Τώρα τα λουλούδια και τα κεριά τα αφήνεις με φόντο τα πανο της ΚΝΕ...

Ακούμε συχνά απο τους πολιτικούς σχεδόν όλους ανεξαιρέτως να τονίζουν εμφατικά οσον αφορά τα λάθη τους.
Ολοι τους εχουν κάνει την αυτοκριτική τους εκείνο που δεν εχουν καταλάβει ή προσποιούνται οτι δεν εχουν καταλάβει ειναι οτι δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια λάθοι..

Η αποτυχία δεν είναι ενα μεμονωμένο γεγονός .
Δεν αποτυγχάνεις μέσα σε μια μέρα σε μια νύχτα.
Η αποτυχία ειναι σφάλματα που επαναλαμβάνονται κάθε μέρα κάθε νύχτα.... 

Peter Triantafyllos  Toronto  5-3-2023 


ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Πέμ. 14/7/16 – 22:50)   ISKRA                            

ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ "ΧΑΡΙΣΑΝ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ


Η ληστεία, υπό μορφή πειρατικής επιδρομής και κατοχικού πλιάτσικου, του ελληνικού Δημοσίουκαι του ελληνικού λαού, κλιμακώνεται, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια και με έναν κυνισμό που δεν έχει προηγούμενο.

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάνε άρον – άρον, με φωτογραφικό διαγωνισμό – μαϊμού, στον οποίο συμμετέχει, ως συνήθως, ένας και μόνος ενδιαφερόμενος, το σύνολο της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι του εξευτελιστικού, για το μέγεθος και τις δυνατότητές της, ποσού των 45 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα διασπαθίζονται δυσανάλογα ποσά σε χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους για την “κάλυψη” μιας φωτογραφικής χαριστικής πράξης.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ “χαρίζεται” κυριολεκτικά στους Ιταλικούς κρατικούς σιδηρόδρομους και συγκεκριμένα στην ιταλική κρατική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane SpA.
Για άλλη μια φορά έχουμε επανακρατικοποίηση στην ουσία μιας μεγάλης στρατηγικής επιχείρησης σε ξένο κράτος.
Έτσι, η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηρόδρομο σε ξένα κρατικά χέρια και συγκεκριμένα Κινέζικα, Γερμανικά και Ιταλικά.
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε φτηνό οικόπεδο λεηλασίας ξένων κρατών.

Αυτές οι φωτογραφικές χαριστικές πράξεις της κυβέρνησης, οι οποίες, μάλιστα, σημειώνονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης των αξιών αλλά και καθ' υπόδειξη των πιστωτών, οι οποίοι επιλέγουν και τους επενδυτές, μοιράζοντας τα ιμάτια και τα λάφυρα της αποικίας, συνιστούν μεγάλα σκάνδαλα, δεν διαθέτουν καμιά νομιμότητα και για την αδιαφανή πραγματοποίησή τους υπάρχουν μείζονες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Αυτές οι ληστρικές μεταβιβάσεις οφείλουν να γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν αναγνωρίζονται ούτε νομιμοποιούνται από τον ελληνικό λαό και ότι αυτοί που τις συνάπτουν θα λογοδοτήσουν όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά, ενώ οι ευθύνες τους θα αναζητηθούν μέχρι τέλους..  .

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήκει στο λαό και ως δημόσια στρατηγική επιχείρηση θα έπρεπε να εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει κερδοφόρα σε όφελος του τόπου, της ανάπτυξης της χώρας και του ελληνικού λαού, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μετατροπή της Ελλάδας σε σύγχρονο κόμβο μεταφορών, αντί η πατρίδα μας να εκχωρείται σε κινέζικα και ιταλικά διαμετακομιστικά συμφέροντα.

Ν.Ζ.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><

ΕΔΙΑΦΕΡΟΝ    ΚΑΙ   ΠΟΛΥ   ΜΑΛΙΣΤΑ   !!!!!!!

Να   αρχίσουμε με τα αμαρτολά ορυχεία στις  Σκουριές.

Ο καλός  φίλος  καθηγητής  κύριος Μπίλλης  Ευριπίδης μου εστειλε ενα E.mail με τίτλο ( ΑΠΟΚΑΥΨΗ Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΓΚΙΟΥΛ ΣΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ   ΚΑΤΑΡ  --- Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΤΗΛ  ).
Μεταβίβαση ΜΑΜΟΥΘ μετοχών απο ελληνόφωνο  μεγαλοεργολάβο  στο  Καταρ  εγινε  μέσα  στο  Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του ιδιου του  τότε  πρωθυπουργού  Παπανδρέου.  (  Ορκο δεν παίρνω για το πόσο  εγκυρο  ειναι αλλά  εχει φωτογραφία  του  Παπανδεου  με τον  Εμιρη  και φωτοτηποία  απόρητου  εγράφου. ) 

Αλλά δεν εχω  καμία  αμφιβολία  για την εγκυρότητα  στο  αρθρο  του  κύριου  Eric  Reguly  στο  GLOB  and  MAIL  27  απριλίου  2013.
Στο  αρθρο του ο κύριος Reguly ( THE FEUD OVER  ELDORADO'S GROWNING GREEK GOLD MINES )  αναφέρει.
Το  ELDORADO  GOLD  αγόρασε  τις  Σκουριές και τις γύρω περιοχές  των  ορυχείων στα τέλη  του  - 2011 - απο την  EYROPEAN  GOLD FIELDS  για  ( 2.5 )  Διόμυση  Δισεκατομμύρια  Δολλ.  US. 

Τα  ορυχεία  ηταν  παρατημένα  την δεκαετία  του  80.  (  οπως  παρατημένα  εμειναν  και  τα  Ναυπηγεία  η  Ιζόλα -- Εσκιμο - Βιαμαξ  και  άλλες  επιχειρήσεις , και  γι' αυτό θα πρέπει να ευγνωμονούμε τους  δημοκράτες  οπως  ο  Χαρη  Σαββίδης  και  την παρέα του  για τους αγόνες  την αντίσταση  και  ανυπακοή. )  Μετά απο την δολοφονία του ιδιοκτήτη της Αλέξανδρου  Αθανασιάδη  απο την  ( Δημοκρατική  παράταξη )  17 -- Νοέμβρη  (  Α  Χαρη  δεν μπορεί θα συμφωνής  οτι  η  17 -- Νοέμβρη εκτελούσε Δημοκρατικά ) Και η τότε κυβέρνηση τα κρατικοποίησε  στα τέλη της Δεκαετίας  του  80.  

Το  1995  η κυβέρνηση τα πούλησε  στην πρώην  Καναδική  εταιρεία  TVX--DOLD για περίπου  30  εκατ. δολλ.
Η TVX -- GOLD  εκανε  και ενα presentation  για τον  ελληνισμό  στο  ελληνικό  κετρο  του Τορόντο.. 
Το  2002  η κυβέρνηση  αποφάσισε οτι  τα  ορυχεία  θα εκαναν πιο πολύ καταστροφή απο οφέλη και σταμάτησε τις εργασίες.
Η  TVX - GOLD  by  then  ειχε συγχωνευτή  με την  KINROS  GOLD  άλλη  Καναδική  εταιρεία.
Με  ολες  αυτές  τις  φασαρίες  και  παρά  το  οτι  η  KINROS  GOLD οπως ειπε  στελεχός της  ειχε  ξοδέψει  πάνω απο 200 εκατ. δολλ. αποφάσισε και  τα  παράτησε.
Με  μιά  ΕΠΙΘΥΜΪΑ  του να μην  κάνει  άλλη  Καναδική εταιρεία  ουτε ενα δολλάριο  επενδύσεις  στην Ελλάδα. 

Τον  Δεκέμβριο  του  2003  of  marky  events  that  is  still debated  the  Greek  assets  of  (ορυχεία Σκουριές ) η  KINROS  GOLD  τα πούλησε  στο  Ελληνικό  κράτος  για  ( 11 ) εκατομμύρια Ευρώ.
Το Ελληνικό κράτος κράτησε τα  ορυχεία μόνο για λίγες ωρες  τα πούλησε την ιδια μέρα  στην HELLAS  GOLD για (11 ) εκατ.ευρ. which was backed by   AKTOR .
Την μεγαλύτερη  Ελληνική  Construction  company  και  σημερινή  Construction  partner  and  investor  of  ELDORAD  GOLD.
Και τελειώνη ο κύριος  Reguly τα ορυχεία πουλήθηκαν  with  no  tender no  competition  there was  no action  και το HELLAS GOLD ειχε τύχει βουνό εγινε  ιδιοκτήτης  σε μια  απο τις πιο  πλούσιες  MINES  στην  Ευρώπη  σχεδόν  ΤΣΑΜΠΑ.  !!!!!!

Οπως  αποκαλύπτει ο καθηγητής κύριος  Ευριπήδης  Το HELLAS GOLD  πουλήθηκε  μέσα  στο  πρωθυπουργικό  γραφείο ( Μεγαρο Μαξιμου ) του πρωθυπουργού  Γεωργίου  Παπανδρέου  για  ( 700 )  εκατομμύρια  σε  Αραβες.

Δεν  με ενοχλή οτι κάποιοι  εκαναν  εκατομμύρια  ( εξ άλλου  εγώ  ειμαι καπιταλιστής ) με ενοχλή  πως τα έκαναν.
Με ενοχλή  το  γεγονός  οτι οι πολιτικοί μας  χάρησαν  σε κάποιους  εκατομμύρια  και τώρα  αποφάσισαν  να βάλουν  φόρο  σε ενα κτήμα  ( μια ραχούλα )  που κληρονόμισα απο τον  πατέρα μου  που τα τελευταία  - 50 -  χρόνια  ξύνουν οι  λαγοί τα  α@@@@@@ τους. 

Το  αρθρο του κύριου Reguly το εστειλα  στην  Ελλάδα το 2013 σε περίπου 300 Ελληνες δημοσιογράφους  και σε άλλους 200 πολιτικούς - καθηγητές -και σε  απλους  πολίτες. 

Απο τους πολιτικούς  αυτονόητο  ηταν  δεν περίμενα απάντηση.
Το ιδιο  και απο τους μεγαλο-δημοσιογράφους.
Διοτι  οπως ειπε  ο  Μπαρμπα  Γιωργος  ( Παπαδακης ) στον καφενέ του  τα παίρνουν.  ( Επι  λέξη )  Ξέρω συναδέλφους που τα παίρνουν.
Οσο για τους μικρούς  δημοσιογράφους  μου απάντησαν οι ιδιοι.
Κυριε Τριαντάφυλλε  δεν ξέρετε  εσεις  οι απόδημοι  το  pressure  που εχουμε να κρατάμε  την  γραμμή  και να υποστηρίζουμε τα συμφέροντα  των καναλαρχων  και των εκδοτων. ( οι μεγάλη τα παίρνουν χοντρά  και οι μικρή  ειναι  απλήρωτει ) 

Και οχι  μόνο αυτές οι δηλώσεις, αλλά έγινα  και  μάρτυρας.

Συγκεκριμένα  στο  ALPHA  στην εκπομπή  της  Bybbly  Σταματίνας  με  GUEST STAR το  Δήμο  στην συζήτηση  μπήκε και ο Δημητράκης για το ξεπούλημα  του  ελληνικού  παλιού  Αεροδρομίου  στην  Γλυφάδα.
Το πρόγραμμα το παρακολουθεί η κυρά Jenny  ( γυναίκα μου )  και  αναγκαστικά το  βλέπω και εγώ.
Διότι  η  Jenny  ειναι ερωτευμένη  με το  Δήμο.
Αλλά Δήμο μου  μην τρέχουν τα  σάλια σου  η  κυρά  Jenny  ειναι  γιαγιά   ( 4 )  φορές.
Στην μέση τις συζήτησης  επέμβηκε το  αφεντικό.
Ο  Κοντομηνάς.
Τους διέκοψε  ο Δήμος  λεγοντάς τους .
Το αφεντικό θέλει να κάνει  μια διευκρίνηση. --- Και την έκανε και μάλιστα πολύ  σαφή. -------  Πως μπορεί  ενα υπαλληλάκι  ο Δημητράκης  να εχει γνώμη  σε ενα τόσο σοβαρό  ζήτημα.
Πως τόλμησε  να πει  τη γνώμη του οτι το  ελληνικό το  ξεπουλάν.  -------  ¨επρεπε  να  δεις  τα μάτια του Δημητράκη  την επόμενη  μέρα.  

Αλλά περίμενα απο τους ακαδημαϊκούς -- οικονομολόγους  πιο ειδικούς απο  μένα  αλλά  μάταια.  !!!!!

Και να πάμε στον πρώην πρωθυπουργό και  κτηματομεσίτη  Αντώνη  Σαμαρά
Κύρ  Αντώνη  διορθωσέ με αν κάνω λάθος.
Αλλά λόγια δικά σου ειναι  οταν ειπες .
Στο  ταξίδι σου  στα Εμμυράτα  εκανες το DEAL  πούλησες την  Οξιά.
Εγώ ρώτησα  προίκα σου ηταν και την πούλησες.?  Αλλά απάντηση δεν  ελαβα.
Ελεγες οτι  ειχες στρώσει  RED  CARPET  εξω απο  του  Μαξίμου  να φέρνουν οι επενδυτές το  χρήμα στον  ντορβά.
Δεν  μας  ενημέρωσες  για το αποτέλεσμα..

ΚΑΙ  ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ   ΚΑΙ  ΤΟΝ   ΤΣΙΠΡΑ 

Εδώ  η  Καναδική εταιρεία  Σιδηροδρόμων  Canadian  Pacific  Rail εκανε  offer  πριν ( 6 ) Μήνες  να αγοράση  την  Αμερικάνικη  NORFOLK  SOUTHERN   Rail  for ( 28 ) billion  για  ( 28 )  δισεκατομμύρια  δολ.
Το ξέρω η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ειναι NORFOLK SOUTHERN   αλλά  ( 45 ) εκατομμύρια  μόνο ? 

Ειμαι τις  γνώμης οτι  εαν  πουλούσαν  τα βαγόνια  τις  ράγες  και  τις  μηχανές  στους  Γύφτους  για  ( scrap ) παλιο-σίδερα θα  επερναν  πιο πολλά. !!!                Και  είμαι σίγουρος  οτι  για να γίνη  αυτη  η  γραμμή σήμερα  λίγα πάνω λίγα κάτω  θα στοιχίση  περίπου  ( 1 )   δισεκατομμύριο.
Το ξέρω η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειναι φαλιρισμένη.
Αλλά πουλησέ την στο  κόστο της  τουλάχιστων  μην την δορίζεις.  

Δεν θέλω να δώσω  την εντύπωση  οτι συμφωνώ με  το  ισκρα  να μείνουν  κρατικά.
Γνώμη και πιστεύω μου ειναι οτι η ιδιωτική  πρωτοβουλία θα  ξελασπώσει  την  Ελλάδα.
Και θα πρέπει  να  ιδιωτικοποιηθούν  τα πάντα. 

Αλλά  ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται  απο  τον πρωθυπουργό  και μάλιστα  μέσα στο γραφείο του.
Η στην Ελληνική Βουλή να ακούς  Βουλευτές  οπως  τον  Βαρβιτσιώτη να λέει  στον πρέσβη  της  Ρωσίας  ( οπως το διάβασα  στον  Βηματοδότη )  Θα αγοράση  οποιος δώση τα πιο  πολλά, για την  ΔΕΠΑ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται  απο  ειδικούς.
Πουλάς την Οξιά η το Αεροδρόμιο υπάρχουν οι κτηματομεσίτες.
Πουλάς το Λιμάνι η την ΤΡΑΝΟΣΕ υπάρχει το χρηματιστήριο Θα την αξιολογήσουν οι εκτιμιτές  θα την βάλεις στο χρηματιστήριο ( αγορά )  αγοράζω εγώ  ( 100 )  μετοχές - αγοράζεις  εσύ  ( 1000 )και κάποιος άλλος  ( 10.000 ) χιλιάδες. μένει  η εταιρεία σε  Ελληνικά χέρια  και απο τα κέρδη  ωφελούνται  οι  Ελληνες.
Ολα στο  Φώς. 

Χίλιες φορές καλύτερα που το ΟΤΕ το πήρε η  DEUTSCHE  TELEKOM ( δεν συμφωνώ  με τον τρόπο που το πήρε )  Αλλά η  DEUTSCHE  TELEKOM ειναι στο χρηματιστήριο  και οποιος θέλει  αγοράζει  μετοχές.
Αλλά  η  COSCO  ειναι  κρατική και ολο το  οφελος πάει στους Κινέζους ...

---- Τώρα  γιατί  το  μυαλόμου  πάει στις  ΜΙΖΕΣ  μην με  ρωτάτε ???????


Peter  Triantafyllos   Toronto   July  20 - 2016


ΥΓ.    

Για τους Καραμανλήδες  δεν ξέρω κάτι  σοβαρό.
Αυτό που ξέρω  ειναι οτι  σε κάποιες  εκλογές  δεν υπήρχε  Καραμανλής  υποψήφιος για Βουλευτής  στις  Σερρες.
Διότι οπως απάντησαν  ηταν απασχολημένοι  με τα καράβια τους στην  Αγγλία......


.