GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Σύνοδος Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης

Φίλιππος Αδαμίδης Οι Αφρικανοί ηγέτες συναντήθηκαν στην Αντίς Αμπέμπα στις 18-19 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της 36ης Συνόδου της Αφρικανική...


Φίλιππος Αδαμίδης


Οι Αφρικανοί ηγέτες συναντήθηκαν στην Αντίς Αμπέμπα στις 18-19 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της 36ης Συνόδου της Αφρικανικής Ένωσης, για να συζητήσουν τις πιο επείγουσες προκλήσεις της ηπείρου, εν μέσω ένοπλων συγκρούσεων και της επιδεινούμενης επισιτιστικής κρίσης.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Η αφρικανική ήπειρος πλήττεται από μια ξηρασία ρεκόρ στο Κέρας της Αφρικής, με τη Σομαλία να αντιμετωπίζει λιμό μετά από πέντε χαμένες περιόδους βροχών, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν από καταστροφικές ελλείψεις τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της μίνι συνόδου των ηγετών των επτά εθνών της EAC (Κοινότητα Ανατολικής Αφρικής), ζητήθηκε από όλες τις ένοπλες ομάδες να αποσυρθούν έως το τέλος του επόμενου μήνα από τις κατεχόμενες περιοχές στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η βία κάθε είδους συνεχίζεται στην περιοχή Σαχέλ και στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.
Η διήμερη συνάντηση της Αφρικανικής Ένωσης στην Αιθιοπία επιδίωξε να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και να επιταχύνει ένα σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου, που ξεκίνησε το 2020.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που καλύφθηκε ήταν η επιδείνωση της πείνας σε αρκετές περιοχές, που προκλήθηκε από...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org



.