GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτό είναι το καλύτερο ελληνικό νησί για τους Βρετανούς

Κέρδισε με διαφορά τα άλλα 9 νησιά, λόγω των μαγευτικών της τοπίων, των παραλιών, αλλά και της ηρεμίας και γαλήνης που προσφέρει Όταν τα μπλ...

Κέρδισε με διαφορά τα άλλα 9 νησιά, λόγω των μαγευτικών της τοπίων, των παραλιών, αλλά και της ηρεμίας και γαλήνης που προσφέρει

Όταν τα μπλε χρώματα του ουρανού και της θάλασσας έρχονται σε πλήρη αρμονία με τον ήλιο, τα μαγευτικά τοπία, τις αμμώδεις παραλίες, το καλό φαγητό και την ηρεμία, τι να μην αρέσει από αυτή την εικόνα;



Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η Κεφαλονιά κατέκτησε φέτος τη πρώτη θέση των προτιμήσεων των Βρετανών ως το καλύτερο ελληνικό νησί.
Ο μεγαλύτερος οργανισμός καταναλωτικών ερευνών «Which?» ζήτησε σε πάνω από 1000 Βρετανούς, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τη χώρα την τελευταία διετία, να αξιολογήσουν τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, η έρευνα είχε 8 κατηγορίες προς αξιολόγηση: παραλίες, φαγητό και ποτό, ποιότητα καταλυμάτων, τουριστικά αξιοθέατα, φυσική ομορφιά, shopping, ηρεμία και γαλήνη και τέλος σχέση ποιότητας-τιμής. Ενώ τα νησιά που συμμετείχαν με σειρά προτίμησης ήταν: η Κεφαλονιά, η Λευκάδα, η Σκιάθος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κως, η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Το νησί που έγινε ευρέως διάσημο από το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι ξεπέρασε μάλιστα τη Λευκάδα, η οποία πέρυσι βρισκόταν στη πρωτιά, με συνολική βαθμολογία 85%, με την έρευνα να επισημαίνει ότι ήταν το μόνο νησί που έπιασε 5/5 στη κατηγορία «ηρεμία».
Η «ξέφρενη» Μύκονος βρέθηκε στη τελευταία θέση με 55%, κυρίως λόγω πολυκοσμίας και απλησίαστων τιμών.

Πρώτη φορά οι Βρετανοί τουρίστες ξεπέρασαν τους Γερμανούς το 2022

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2022 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 4,5 εκατομμύρια Βρετανοί ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους Γερμανούς τουρίστες στη χώρα,οι οποίοι διατηρούσαν τα πρωτεία για δεκαετίες.

Πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Guardian τονίζει μάλιστα, ότι ο αριθμός αυτός είναι 181% υψηλότερος από το 2021, που ήταν μια χρονιά επηρεασμένη από την πανδημία.

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023 καθώς η Ελλάδα παραμένει στους 3 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς μετά από Ισπανία και Γαλλία.

Βέβαια, πολλά είναι τα βρετανικά άρθρα τα οποία, από την αρχή του έτους, προειδοποιούν τους Βρετανούς τουρίστες να κλείσουν όσο νωρίτερα γίνεται τα πακέτα διακοπών τους καθώς παρατηρείται αύξηση των τιμών της τάξης του 20%.

Παράλληλα δε, μόλις χθες, η επίσημη σελίδα της βρετανικής κυβέρνησης (uk.gov) συμβούλεψε τους Βρετανούς ταξιδιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν επισκεφτούν την Ελλάδα αυτό το διάστημα, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, δίνοντας έμφαση κυρίως στις απεργίες του δημόσιου τομέα και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια.

πηγη