GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Γεωργία στο στόχαστρο για αλλαγή καθεστώτος;

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και η έκβαση του αδήλωτου Υβριδικού Πολέμου των ΗΠΑ στη Γεωργία θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα τις εξ...


Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και η έκβαση του αδήλωτου Υβριδικού Πολέμου των ΗΠΑ στη Γεωργία θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα τις εξελίξεις στο Ντονμπάς

Η πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Γεωργίας γνώρισε μια σοβαρή απόπειρα Έγχρωμης Επανάστασης την Τρίτη το βράδυ, αφού ριζοσπάστες φιλοδυτικοί ταραχοποιοί προσπάθησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο ως απάντηση στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που απαιτεί από όλους τους οργανισμούς με τουλάχιστον 20% ξένη χρηματοδότηση να εγγραφούν στις αρχές.
Τα Western Mainstream Media (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατασκεύασαν τεχνητά την ψευδή αφήγηση ενόψει γεγονότων που ισχυρίζονται ότι ο νόμος βασίζεται στο σχετικό σύστημα της Ρωσίας, παρόλο που εμπνέεται ρητά από τις ΗΠΑ.

Αυτή η καλοπροαίρετη προσπάθεια να προστατευθεί η νεοσύστατη και ομολογουμένως ατελής δημοκρατία της Γεωργίας από ξένες παρεμβάσεις σύμφωνα με το κυριαρχικό της δικαίωμα στη συνέχεια αξιοποιήθηκε ως πρόσχημα για την οργάνωση μιας βίαιης αλλαγής καθεστώτος κατά του πρωθυπουργού Irakli Garibashvili.

Η Δύση θέλει να τον τιμωρήσει για την πραγματιστική άρνησή του να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» στον πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ στη Ρωσία, αφού αποκάλυψε δημόσια αυτή τη συνωμοσία στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ δεσμεύτηκε επίσης να μην εξοπλίσει ποτέ το Κίεβο.

Η Πρόεδρος Salome Zurabishvili, η οποία επισκέφθηκε τον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη κατά την αποτυχημένη αλλαγή καθεστώτος εναντίον του Garibashvili το βράδυ της Τρίτης, υποστήριξε την πλήρη υποστήριξή της πίσω από τις ταραχές σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε την ψευδή αφήγηση του πολέμου πληροφοριών της Δύσης, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από τη Ρωσία.
Οι αναγνώστες πρέπει να γνωρίζουν ότι υπηρέτησε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της ως Γαλλίδα διπλωμάτης αφού γεννήθηκε εκεί και ήταν προηγουμένως Πρέσβης της χώρας στη Γεωργία μέχρι το 2004.

Έλαβε τη γεωργιανή υπηκοότητα μόνο εκείνη την εποχή λόγω μιας συμφωνίας μεταξύ αυτών των δύο κυβερνήσεων που πρότεινε ο Μιχαήλ Σαακασβίλι μετά την επιτυχημένη Έγχρωμη Επανάσταση του τον προηγούμενο χρόνο, προκειμένου να γίνει υπουργός Εξωτερικών του.
Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, ο Ζουραμπισβίλι λειτουργεί από τότε ως ένας από τους κορυφαίους «πράκτορες επιρροής» του Golden Billion στη Γεωργία.
Παρά το γεγονός ότι η Πρωθυπουργός κατέχει σήμερα περισσότερη εξουσία λόγω προηγούμενων μεταρρυθμίσεων, η Προεδρία εξακολουθεί να της παρέχει κάποια επιρροή στην κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρήθηκε η βίαιη κατάληψη της εξουσίας το βράδυ της Τρίτης κατά του Γκαριμπασβίλι, αν και η Ρωσία ήταν ήδη προετοιμασμένη για αυτό το σενάριο αφού ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι πράγματι κάτι αποκρουστικό συνέβαινε στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία.
Είπε σε δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή εκείνη την εποχή ότι «το γεγονός ότι θα ήθελαν να μετατρέψουν τη Γεωργία σε νέο σταθμό, να επαναφέρουν την κατάσταση στην επιθετική κατάσταση της εποχής Σαακασβίλι είναι αναμφισβήτητο».

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η τελευταία απόπειρα Έγχρωμης Επανάστασης της Δύσης στην περιοχή έλαβε χώρα εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών κερδών γύρω από το Μπαχμούτ, κάτι που ώθησε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να περάσει από το υπόλοιπο Ντονμπάς εάν καταλάβει αυτήν την πόλη.
Νωρίτερα την ίδια μέρα και λίγες ώρες πριν από την απόπειρα εισβολής στο κοινοβούλιο στην Τιφλίδα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιβεβαίωσε ότι μια νίκη εκεί θα συνέτριβε την περιφερειακή άμυνα του Κιέβου.

Για να συνοψίσουμε τη στρατηγική δυναμική την παραμονή της αποτυχημένης αλλαγής καθεστώτος της Τρίτης το βράδυ στη Γεωργία, ο MSM είχε ήδη κατασκευάσει την ψευδή αφήγηση πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο για ξένους πράκτορες της χώρας αυτής, εμπνευσμένο από τις ΗΠΑ, ισχυριζόμενο ότι συμβολίζει την κλίση της χώρας προς τη Ρωσία.
Αυτή η εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου διεξάγεται εναντίον του πρωθυπουργού της για την άρνησή του στις αρχές Δεκεμβρίου να ανοίξει ένα «δεύτερο μέτωπο» εναντίον αυτής της ευρασιατικής Μεγάλης Δύναμης για να εκτονώσει την πίεση στους Ουκρανούς πληρεξούσιους των ΗΠΑ.

Η Γεωργία αναμένεται να γίνει το πιο πρόσφατο μέτωπο στον Νέο Ψυχρό Πόλεμο, καθώς είναι απίθανο η τελευταία της κρίση να επιλυθεί σύντομα.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και η έκβαση του αδήλωτου Υβριδικού Πολέμου των ΗΠΑ στη Γεωργία θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα τις εξελίξεις στο Ντονμπάς.

πηγη