GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – 15 νεκροί, πολλοί τραυματίες και ακρωτηριασμένοι

Εφιαλτικές στιγμές για δεκάδες τραυματίες - Φόβοι για εγκλωβισμένους επιβάτες - 30 ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών, άνδρες της Ε...

Εφιαλτικές στιγμές για δεκάδες τραυματίες - Φόβοι για εγκλωβισμένους επιβάτες - 30 ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών, άνδρες της ΕΜΑΚ, της ΕΛΑΣ και εθελοντές - Σε τρία νοσοκομεία σε Λάρισα και Κατερίνη οι τραυματίες - Σε επιφυλακή τα «Παπανικολάου», «Θριάσιο», «Γεννηματάς» για τους εγκαυματίες

Δραματικές στιγμές με τουλάχιστον 15 νεκρούς, 60 τραυματίες και εγκλωβισμένους επιβάτες της αμαξοστοιχίας η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα. 


Από τις πρώτες πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως προκύπτει ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.


Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών δεν επιβεβαιώνεται. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αριθμό νεκρών όσο είναι σε διάρκεια η επιχείρηση. Προτεραιότητά μας είναι η διάσωση και η περίθαλψη των τραυματιών» ανέφερε κυβερνητική πηγή στο protothema.gr.

Η σφοδρή σύγκρουση που μετέτρεωε το επιβατικό τρένο σε άμορφη μάζα

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από την σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.



«Η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την σύγκρουση έχει κατασβεστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Οι καπνοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σημείο είναι από κάποια λάδια της μηχανής» είπε στο protothema.gr αρμόδια πηγή με γνώση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης περίπου στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα.

Αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης

Αυτή την ώρα, οι δραματικές προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης εγκλωβισμένων επιβατών εστιάζονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που υπέστη τα αποτελέσματα της σφοδρής σύγκρουσης με μεγαλύτερη ένταση.
Οι εικόνες που έρχονται από τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι συγκλονιστικές. Τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί επέβαιναν στα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας. 

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είχε αναχωρήσει στις 19:22.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Στο σημείο σπεύδουν και λεωφορεία για την παραλαβή των επιβατών, που είναι καλά στην υγεία τους.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει στα νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας του Μεταφορών, Γιαννης Ξιφαράς, προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατια και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλιας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτοκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περιπτωση τέτοιων ατυχηματων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή, εαν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.


ΠΗΓΗ