GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χρηματιστήρια: «Βουτιά» στις ευρωαγορές - Πτώση έως 5,3% η μετοχή της Deutsche Bank

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,89%, το Λονδίνο χάνει 0,96%, το Παρίσι 0,91% και το Μιλάνο 1,19% Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνη...


Στο υπόλοιπο ταμπλό, η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,89%, το Λονδίνο χάνει 0,96%, το Παρίσι 0,91% και το Μιλάνο 1,19%

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Παρασκευή, καθώς το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται από τις αυξήσεις επιτοκίων στις οποίες προχώρησαν οι Κεντρικές Τράπεζες και από την πρόσφατη αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης σημείωνε πτώση 0,5% λίγο μετά το άνοιγμα, με όλους τους επιμέρους κλάδους να καταγράφουν πτώση. Όπως και την Πέμπτη, οι τράπεζες ηγούνται των απωλειών. Ο κλάδος σημείωνε πτώση 2% κατά την έναρξη των συναλλαγών, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής ότι το σύστημα είναι σταθερό μετά την πρόσφατη μεταβλητότητα. Η Citigroup αυτή την εβδομάδα υποβάθμισε τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα σε «ουδέτερο» από «overweight», επικαλούμενη τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η Deutsche Bank σημείωσε πτώση 5,3%, επεκτείνοντας την πτώση κατά 3,2% της Πέμπτης, αφού τα συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης, μια μορφή ασφάλισης για τους κατόχους ομολόγων, ωθήθηκαν υψηλότερα. Οι μετοχές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 1,3% και οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 0,9%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,89%, το Λονδίνο χάνει 0,96%, το Παρίσι 0,91% και το Μιλάνο 1,19%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,25% την Πέμπτη, σε μια κίνηση που είχε τιμολογηθεί από τις αγορές, αφού ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε αιφνιδιαστικό άλμα.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας αύξησε το δικό της επιτόκιο αναφοράς κατά 50 μονάδες βάσης. Και οι δύο αποφάσεις έρχονται στη σκιά της αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά 25 μονάδες βάσης.


πηγη