GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Για κάθε νεκρό που θα «γάζωναν» θα έπαιρναν 15.000 ευρώ – Πόσοι ακόμα έχουν καταφέρει να μπουν στην χώρα;

Στην εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας αλλοδαπών που είχαν έρθει παράνομα στη χώρα και που ετοίμαζε  επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους Ελλάδα...


Στην εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας αλλοδαπών που είχαν έρθει παράνομα στη χώρα και που ετοίμαζε  επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους Ελλάδα, προχώρησαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πίσω από το δίκτυο αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε, κρύβεται το νέο μοντέλο ισλαμικής τρομοκρατίας με το οποίο Πακιστανοί που ζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις στρατολογούνται από συμπατριώτες τους – στελέχη παραστρατιωτικών οργανώσεων που ζουν στο Ιράν και με το δέλεαρ των χρημάτων, πραγματοποιούν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Κανείς δεν ξέρει σε ποιο βαθμό έχουν εισχωρήσει στις κοινότητες των Πακιστανών που διαβούν στην Ελλάδα, οι στρατολόγοι που ελέγχονται από παραστρατιωτικές οργανώσεις του Ιράν.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει γενικώς τίποτε για όλους τους μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες που έρχονται από την Μέση Ανατολή, ποιοι από αυτούς μπορεί να ανήκουν σε κάποια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.

Είναι πολύ εύκολο μέσα στα καραβάνια των παράνομων μεταναστών να διεισδύσουν εξτρεμιστικά στοιχεία και ποτέ κανείς να μην γνωρίζει τίποτε για το παρελθόν τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξετάστηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες περίπου 20 άτομα - ομοεθνείς των δυο Πακιστανών χωρίς να προκύψει εμπλοκή τους στα εξτρεμιστικά σχέδια των δυο συλληφθέντων.

Μάλιστα, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις που ζητήθηκε σε κάποιους να συμμετάσχουν έναντι αμοιβής στην επίθεση του εστιατορίου – συναγωγή της οδού Αισώπου στου Ψυρρή και εκείνοι το αρνήθηκαν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ εξετάζει σε ποιο βαθμό είχαν καταφέρει οι δυο τρομοκράτες να έρθουν σε επαφή με δίκτυα ποινικών από τον ελληνικό υπόκοσμο προκειμένου να παραλάβουν βαρύ οπλισμό.

Το Δίκτυο Πακιστανών τρομοκρατών με εγκέφαλο έναν 30χρονο άνδρα από την Τεχεράνη, καταζητούμενο για δολοφονίες που ζούσε στο Ιράν, στρατολόγησε και κατηύθυνε δυο άνδρες 27 και 29 ετών, που ζούσαν την τελευταία πενταετία παράνομα στη χώρα μας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά στοχευμένων τρομοκρατικών χτυπημάτων, με θύματα αθώους πολίτες.

Ο πρώτος στόχος για τον οποίο είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία και το σχέδιο είχε μπει στην τελική ευθεία, ήταν εστιατόριο εβραϊκών συμφερόντων στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή, και είχαν επιλέξει να επιτεθούν είτε με όπλα, είτε με εκρηκτικά, είτε βάζοντας φωτιά την ώρα που στο χώρο θα βρίσκονταν περισσότερα από 50 άτομα.

Στόχος δηλαδή, ήταν ένα μαζικό αιματοκύλισμα με θύματα αθώους πολίτες.
Για κάθε νεκρό , οι δυο Πακιστανοί δράστες θα ελάμβαναν 15.000 ευρώ από τον Πακιστανο εγκέφαλο του τρομοκρατικού δικτύου.

Όμως η επιχείρηση ανεβλήθη, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τα όπλα που αναζητούσαν και για το λόγο αυτό στράφηκαν στα κανάλια των ποινικών.

Οι δυο συλληφθέντες Πακιστανοί ηλικίας 27 και 29 ετών ζούσαν τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο και στη Σπάρτη δούλευαν σε αγροτικές εργασίες και κατάγονται από την επαρχία Παντζάμπ από όπου είναι και ο 30χρονος μεγάλος αρχηγός που ζει μόνιμα στην Τεχεράνη.

Είχαν μπει παράνομα στη χώρα πριν 5 χρόνια από την Ορεστιάδα του Έβρου και μάλιστα ο ένας από τους δυο, όπως διαπιστώθηκε είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα.

Η ΕΥΠ, παρατηρώντας την κινητικότητα που υπήρχε σε Κύπρο και Τουρκία τους τελευταίους μήνες (έχει καταγράφει σύλληψη Πακιστανών στην Κύπρο το 2021 γιατί σχεδίαζαν επίθεση σε ισραηλινό στόχο και το 2022, ομάδα Πακιστανών στην Κωνσταντινούπολη με στόχο και πάλι Ισραηλινό), έκανε έρευνες στις κοινότητες των Πακιστανών, «λόκαρε» σε συγκεκριμένα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και κατέληξε σε δυο ύποπτους ισλαμιστές Σιιτες που ζούσαν σε Σπάρτη και Ζάκυνθο.

Ενημέρωσαν την Αντιτρομοκρατική και άρχισε η παρακολούθηση τους.
Τελικά, στις 15 και 16 Φεβρουάριου συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική, κρατήθηκαν για διοικητική απέλαση και έτσι κατέσχεσαν τα κινητά τους και στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ανέσυραν τις επαφές και τις συνομιλίες που είχαν μεσώ διαδικτυακών εφαρμογών.

Όπως προέκυψε, πρώτος στόχος ήταν το εστιατόριο – εβραϊκή συναγωγή στην οδό Αισώπου στου Ψυρρή, ενώ κατέγραφαν και κινήσεις ισραηλινών προσώπων οι οποίοι υποτίθεται θα ήταν οι επόμενοι στόχοι.

Οι Πακιστανοί, περιγράφονται ως ιδιαίτερα σκληρά άτομα χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Αυτό που τους ενδιέφερε, λένε οι αναλυτές των δυο υπηρεσιών, είναι να σκοτώσουν όσοι πιο πολλά άτομα μπορούσαν για να ανέβει το ύψος της ματωμένης αμοιβής ενώ ήταν και εμποτισμένοι με θρησκευτικό φανατισμό.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο Υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.


Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:


είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,

είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,

είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,

σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ευχαρίστησε τους Έλληνες για την ταχεία δράση τους

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ευχαρίστησε τους Έλληνες για την «ταχεία δράση τους».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Η σύλληψη των τρομοκρατών στην Ελλάδα που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, αντανακλά τις δυνατότητες πληροφοριών του Ισραήλ και τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Ευχαριστούμε τους Έλληνες φίλους μας για την ταχεία δράση τους».


pronews