GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ε. Σνόουντεν: “Το σήριαλ με εξωγήινους και μπαλόνια κυκλοφορεί για αποκρύψει τους υπαίτιους της έκρηξης στον Nord Stream”

Έρευνα ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων αποκαλύπτει ότι αεροσκάφη ΗΠΑ και Γερμανίας τον Ιούνιο του 2022, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Baltop...


Έρευνα ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων αποκαλύπτει ότι αεροσκάφη ΗΠΑ και Γερμανίας τον Ιούνιο του 2022, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Baltops-22, έκαναν τακτικά κύκλους πάνω από τις τοποθεσίες του Nord Stream

Δεν το αφήνουν το θέμα των εκρήξεων στους ρωσικούς αγωγούς προς την Γερμανία οι Ρώσοι, ενώ πληροφορίες φέρουν την Μόσχα να ετοιμάζει πιθανά αντίποινα στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το πρώην στέλεχος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν πιστεύει ότι ο πανικός και τα σενάρια για την πιθανή εξωγήινη “παρέμβαση” με αγνώστου ταυτότητας στόχους που καταρρίφθηκαν πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έχει σχεδιαστεί για να αποσπάσει την προσοχή των δημοσιογράφων από την έρευνα για την έκρηξη στον αγωγό φυσικού αερίου  Nord Stream.


Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre δήλωσε ότι τα εναέρια αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά δεν ήταν εξωγήινης προέλευσης.

Σύμφωνα πάντα με τον Σνόουντεν, τα εναέρια αντικείμενα δεν  συνδέονται με εξωγήινους, αλλά ένας τεχνητός προκαλούμενος πανικός... διασφαλίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι που είναι υπεύθυνοι για θέματα εθνικής ασφάλειας θα ασχοληθούν με ανοησίες και μπαλόνια και όχι με προϋπολογισμούς ή εκρήξεις (a la Nord Stream)", έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος, βραβευμένος με Πούλιτζερ, Seymour Hersh, δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την έρευνά του για τις εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream.

Το δημοσίευμά του ανέφερε ότι "κατά τη διάρκεια των ασκήσεων του ΝΑΤΟ με την ονομασία Baltops το καλοκαίρι του 2022, Αμερικανοί δύτες τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από τον Nord Streams, τα οποία οι Νορβηγοί ενεργοποίησαν τρεις μήνες αργότερα.

“Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να σαμποτάρει το Nord Stream μετά από περισσότερους από εννέα μήνες μυστικών συζητήσεων με την ομάδα εθνικής ασφάλειας”, είπε ο Χερς.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει επίσημα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν καμία σχέση με την ανατίναξη του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου πέρυσι.Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και ο Λευκός Οίκος.

Από την ανάλυση των ιχνών στο αρχείο της ιστοσελίδας Flightradar24, που διεξήχθη από το RIA Novosti, προκύπτει ότι τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Γερμανίας τον Ιούνιο του 2022, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων Baltops-22, έκαναν τακτικά κύκλους πάνω από τις τοποθεσίες του Nord Stream.

Σύμφωνα με το Flightradar24, από τις 8 έως τις 16 Ιουνίου, γερμανικά και αμερικανικά αεροσκάφη P-3 Orion και P-8 Poseidon πραγματοποίησαν τακτικές πτήσεις πάνω από τις τοποθεσίες που είχαν γίνει οι εκρήξεις.

Ταυτόχρονα, τα αεροσκάφη ΑΦΝΣ πετούσαν σε χαμηλά υψόμετρα και οι αναμεταδότες απενεργοποιούνταν σχεδόν σε κάθε πτήση, έτσι κάποιες από τις τροχιές τους παρέμεναν μη καταγεγραμμένες.

Η εταιρεία του Nord Stream AG είχε αναφέρει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους αγωγούς φυσικού αερίου είναι άνευ προηγουμένου και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο χρόνος επισκευής.

Η Γενική Εισαγγελία της Μόσχας έχει καταθέσει δικογραφία για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας μετά τη ζημιά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις LNG στις ΗΠΑ είχαν προκαλέσει συναγερμό στις αμερικανικές αρχές ασφαλείας, ενώ εικάζεται ότι πρόκειται για αντίποινα των Ρώσων στους Αμερικανούς.

Εδώ το μόνο ερώτημα που υπάρχει είναι τι θα πράξουν οι Ρώσοι αν και όταν κατασκευαστεί ο East Med στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος είναι φυσικά εντελώς αντίθετος με τα συμφέροντα τους στην ευρύτερη περιοχή.      

πηγη