GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιταλία: Μεγάλη νίκη για τον κυβερνητικό συνασπισμό της δεξιάς στις περιφερειακές εκλογές - Ενισχυμένη η θέση της Meloni

Το κόμμα της Meloni’s Frateli d' Italia ήρθε πρώτο στη Λομβαρδία, συγκεντρώνοντας το 25% των ψήφων, ξεπερνώντας τους δεξιούς εταίρους τη...

Το κόμμα της Meloni’s Frateli d' Italia ήρθε πρώτο στη Λομβαρδία, συγκεντρώνοντας το 25% των ψήφων, ξεπερνώντας τους δεξιούς εταίρους της, τη Λέγκα, που κέρδισε 16% στο βόρειο προπύργιο της και τη Forza Italia που συγκέντρωσε το 8%

Ο δεξιός συνασπισμός της Ιταλίας κατήγαγε μια μεγάλη νίκη στις περιφερειακές εκλογές στη Λομβαρδία και το Λάτσιο — ενώ η θέση της πρωθυπουργού Giorgia Meloni ενισχύθηκε συγκριτικά με των κυβερνητικών εταίρων της, αφού το κόμμα της συγκέντρωσε πολύ περισσότερες ψήφους.

Το κόμμα της Meloni’s Frateli d' Italia ήρθε πρώτο στη Λομβαρδία, συγκεντρώνοντας το 25% των ψήφων, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ξεπερνώντας τους δεξιούς εταίρους της, τη Λέγκα, που κέρδισε 16% στο βόρειο προπύργιο της και τη Forza Italia που συγκέντρωσε το 8%.

Ο νυν κυβερνήτης της Λομβαρδίας, Attilio Fontana από τη Λέγκα — ο οποίος ήταν ο υποψήφιος που υποστηρίχθηκε από τον δεξιό συνασπισμό — εξασφάλισε εύκολα την επανεκλογή του με ποσοστό άνω του 50%, ενώ ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Pierfrancesco Majorino, ο οποίος υποστηρίχθηκε επίσης από το Κίνημα των 5 Αστέρων, έμεινε δεύτερος με το 33% των ψήφων.


Η Λομβαρδία είναι η μεγαλύτερη και πλουσιότερη περιοχή της Ιταλίας και αποτελεί παραδοσιακά προπύργιο της δεξιάς, αν και η νίκη του Fontana ξεπερνά ακόμη και τα ποσοστά που του έδειναν οι δημοσκοπήσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Το αποτέλεσμα στο Λάτσιο, την περιοχή που περιλαμβάνει τη Ρώμη, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μεγάλο πλήγμα για την αριστερά, η οποία κυβερνά την περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια.
Το κόμμα της Meloni κέρδισε το 34% των ψήφων στο Λάτσιο, ενώ οι εταίροι του συνασπισμού, η Λίγκα και η Forza Italia, έλαβαν 6% και 5% αντίστοιχα.

Ο υποψήφιος της ενωμένης δεξιάς για κυβερνήτης Francesco Rocca, πρώην πρόεδρος του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού και σύμμαχος της Meloni, ήρθε πρώτος με λίγο λιγότερο από το 50% των ψήφων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα και τα 5 Αστέρια συμμετείχαν στις εκλογές με δύο ξεχωριστές υποψηφιότητες αλλά η στρατηγική αποδείχθηκε ένα μεγάλο σφάλμα καθώς δίχασε την αριστερή ψήφο και άνοιξε το δρόμο για μια νίκη της δεξιάς.
«Αυτό το αποτέλεσμα εδραιώνει τη συμπαγή δύναμη της δεξιάς και ενισχύει το έργο της κυβέρνησης», έγραψε η Meloni στο Twitter.
Η απόδοση των Frateli d' Italia ενισχύει τη Meloni απέναντι στους εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό, τον ηγέτη της Λέγκας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Matteo Salvini και τον Silvio Berlusconi.
Και στις δύο εκλογές η συμμετοχή ήταν χαμηλή - 37,1% στο Λάτσιο και 41,6% στη Λομβαρδία.

www.bankingnews.gr