GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

H Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή ομάδας διάσωσης της Κύπρου για το σεισμό

Mας απάντησαν «όχι ευχαριστούμε» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών Η Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή ομάδας δ...


Mας απάντησαν «όχι ευχαριστούμε» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών

Η Τουρκία αρνήθηκε την αποστολή ομάδας διάσωσης που πρόσφερε η Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμπετώπιση των συνεπιών του σεισμού, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιος Κορνηλιου.

Μιλώντας στην Εκπομπή του Σίγμα μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Κορνηλίου μίλησε και για όσους Κύπριους βρίσκονται στην Τουρκία αλλά και την περίπτωση των Τ/κ μαθητές που φαίνεται να εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο που διέμεναν.

«Έχουμε εντωπίσει μέσω της πλατφόρμας connect cy  που είχαμε δημιουργήσει  για επαναπατρισμό με Covid19, 14 Κύπριους στην Τουρκία (12 Τ/κ και 2 Ε/κ) καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τους 12  από αυτούς. Οι 2  Τ/κ δεν απαντούσαν. Το τμήμα διαχείρησης κρίσεων συνεχίζει την προσπάθεια  εντοπισμού τυχών άλλων Κύπριων που βρίσκονται στη Τουρκία αλλά δεν έχουμε κάποια άλλη ένδειξη

Επικοινώνησε μια μητέρα μαζί μας που η κόρη της έτυχε να βρίσκεται στην Τουρκία   και είναι πολύ καλά στην υγέια της.

Όσον αφορά την ομάδα βόλεϋ, δεν έχουμε σχεδών καμία ενημέρωση. Το κατοχικό καθεστώς  χειρίζεται αποκλειστικά το ζήτημα των παιδιών που έχουν μεταβεί στην Τουρκία. Υπάρχουν μέχει στριγμής 35 αγνοούμενοι. Έχουν εντοπιστεί 4 ζωντανοί».

Ο κ. Κορνηλίου είπε πως μόλις ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε , η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ετοιμότητα να συμβάλει με την αποτολή ομάδας διάσωσης. «Πήραμε την απάντηση από την Τουρκία: Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε».

«Υπάρχει το ζήτημα της μη αναγνώρισης  κα φαίνεται πως στα θέματα φυσικών καταστροφών και ανθρώπινων τραγωδιών πολλές φορές επικρατεί η πολιτική θέση», είπε.

ΤΟ ΥΠΕΞ κάλεσε τέλος τους Τ/κ αν γνωρίζουν  περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο.


https://www.sigmalive.com/