GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Μολδαβία έκλεισε εκτάκτως τον εναέριο χώρο της - Εμφανίστηκε drone άγνωστης προέλευσης

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο έντασης μεταξύ της συγκεκριμένης πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και της Ρωσίας Σε προσωρινό κλείσιμο ...

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο έντασης μεταξύ της συγκεκριμένης πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και της Ρωσίας

Σε προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου της από το απόγευμα της Τρίτης προχώρησε η Μολδαβία, όπως επιβεβαίωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας.  «Αγαπητοί επιβάτες, αυτή την ώρα ο εναέριος χώρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας είναι κλειστός. Αναμένουμε προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις», σημείωσε η Air Moldova στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες μολδαβικών μέσων ενημέρωσης, η κίνηση οφείλεται σε εντοπισμό drone αναγνώρισης στον εναέριο χώρο της χώρας, άγνωστης προέλευσης.


Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο έντασης μεταξύ της συγκεκριμένης πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και της Ρωσίας και ενώ η Μόσχα διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, που συνορεύει με τη Μολδαβία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη η πρόεδρος της Μολδαβίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξένους δολιοφθορείς (σαμποτέρ) για να ανατρέψει την ηγεσία της χώρας της, να σταματήσει τη διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τη χρησιμοποιήσει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος Μάγια Σάντου προέβη στις δηλώσεις αυτές αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του αποκάλυψε σχέδιο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που αποσκοπεί στο να προκαλέσει την «καταστροφή της Μολδαβίας» και μέρες αργότερα παραιτήθηκε η κυβέρνηση της χώρας.

Η Σάντου, η χώρα της οποίας συνορεύει με την Ουκρανία, έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της για τις προθέσεις της Μόσχας ως προς αυτή την πρώην σοβιετική Δημοκρατία όπως και για την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η ίδια είπε ότι στο σχέδιο αυτό εμπλέκονται πολίτες από τη Ρωσία, το Μαυροβούνιο, τη Λευκορωσία και τη Σερβία που έχουν εισέλθει στην Μολδαβία και προσπαθούν να προκαλέσουν διαμαρτυρίες στην προσπάθεια «να αλλάξουν την νόμιμη κυβέρνηση με μια παράνομη κυβέρνηση που θα ελέγχεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

«Οι προσπάθειες του Κρεμλίνου να φέρει τη βία στη Μολδαβία δεν θα πετύχουν. Ο κύριος μας στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών και του κράτους. Ο στόχος μας είναι η δημόσια τάξη στην χώρα», δήλωσε η Σάντου σε συνέντευξη Τύπου. Η Ρωσία αρνήθηκε πέρυσι ότι θέλει να επέμβει στην Μολδαβία αφότου οι αρχές στην Υπερδνειστερία ανακοίνωσαν ότι δέχθηκαν σειρά επιθέσεων.


πηγη