GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κάτι άσχημο περιμένουν οι Ρώσοι: Με εντολή του Κρεμλίνου αναβαθμίζονται τα πυρηνικά καταφύγια της Μόσχας

Σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους που μίλησαν στους Moscow Times και όπως αναμεταδίδει η dailybeast, μετά από εντολή του Κρεμλίνου τ...

Σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους που μίλησαν στους Moscow Times και όπως αναμεταδίδει η dailybeast, μετά από εντολή του Κρεμλίνου τα πυρηνικά καταφύγια για την προστασία των πολιτών από πυρηνικούς βομβαρδισμούς σε όλη τη Ρωσία υποβάλλονται σε συστηματικές επιθεωρήσεις και αναβαθμίσεις.

Πολλά από τα χιλιάδες καταφύγια της Ρωσίας, αλλά και ενισχυμένα κελάρια και άλλα ασφαλή κρησφύγετα είχαν αφεθεί εδώ και δεκαετίες και τώρα αναβαθμίζονται με τάχιστους ρυθμούς.

Οι Ρώσοι όταν εννοούν καταφύγια για την προστασία από βομβαρδισμούς εννοούν πυρηνικούς.

Οι προετοιμασίες τους καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία παρατείνεται και οι τοπικές αρχές ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια για να καταστήσουν τα πυρηνικά καταφύγια και πάλι κατάλληλα για μακρά κατοίκηση σημαίνουν πως πιστεύουν ότι μία κλιμάκωση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι πολύ πιθανή.

«Η απόφαση για την επιθεώρηση του δικτύου των καταφυγίων ελήφθη από την κυβέρνηση την άνοιξη», δήλωσε ένας Ρώσος αξιωματούχος, επικαλούμενος γνώση των κυβερνητικών συνεδριάσεων που έλαβαν χώρα για το θέμα.

«Η εντολή για μια μεγάλης κλίμακας επιθεώρηση και για να διορθωθούν τα πράγματα δόθηκε από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το υπουργείο Άμυνας και [σ.σ. άλλα] πολιτικά υπουργεία», είπε.


Τα παλαιά καταφύγια της Μόσχας μπορούν στο σύνολό τους να φιλοξενήσουν ακόμα και 15 εκατομμύρια άτομα εν καιρώ πυρηνικής σύρραξης και μπορούν να εφοδιαστούν με τρόφιμα για τουλάχιστον ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προετοιμασίες θα συνεχιστούν και φέτος. Και παρόλο που σε ορισμένες περιοχές οι αρχές έχουν εγκαταστήσει πινακίδες κοντά στα καταφύγια, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις ενημερώσεις, σε μια προφανή προσπάθεια να αποφύγουν την πρόκληση πανικού.

Η ζήτηση για πυρηνικά καταφύγια στη Ρωσία αυξήθηκε πέρυσι αφού ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε τη «μερική κινητοποίηση» των στρατευμάτων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο 66.RU.

Τα καταφύγια που κατασκευάστηκαν τότε θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να παραμείνουν μέσα σε αυτά για ένα χρόνο και θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους ανθρώπους να επιβιώσουν από μια πυρηνική έκρηξη. Κάτοικοι στη Μόσχα, το Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ φέρεται να κατασκευάζουν τέτοια καταφύγια.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και εβδομάδες ότι η Ρωσία πιθανότατα προετοιμάζει μια νέα επίθεση.

Η είδηση ​​έρχεται καθώς η Ρωσία προετοιμάζεται να κινητοποιήσει 300.000 έως 500.000 επιπλέον στρατεύματα στον στρατό για να εκτελέσει επιθετικές επιχειρήσεις τόσο στη νότια όσο και στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με εκτίμηση ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Οι επιχειρήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, καθώς και στην περιοχή Ζαπορίζια.

«Αυτό είναι άλλο ένα προφανές σημάδι ότι το Κρεμλίνο του Πούτιν δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τον πόλεμο», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της SBU, Βαντίμ Σκιμπίτσκι.

Η κινητοποίηση, την οποία το τμήμα πληροφοριών εκτιμά ότι θα διαρκέσει έως και δύο μήνες, είναι επιπλέον της «μερικής κινητοποίησης» 300.000 Ρώσων που διέταξε το περασμένο φθινόπωρο, η οποία συνέπεσε με το αυξημένο ενδιαφέρον για καταφύγια.

Η είδηση ​​ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει αναβαθμίσεις στα πυρηνικά καταφύγια σε ολόκληρη τη χώρα έρχεται λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία καταργεί την βασική συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί να επιτρέψει επιθεωρήσεις των ΗΠΑ στο έδαφός της από τον Αύγουστο και οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ ανέφεραν σε δήλωση τους την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της βάσει της Συνθήκης New START.

Η συνθήκη αποσκοπούσε στη θέσπιση ορίων στις αναπτυγμένες στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές, στους αναπτυγμένους και μη εκτοξευτές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και στα βαρέα βομβαρδιστικά εξοπλισμένα για πυρηνικά όπλα.

H αλήθεια είναι πως η Ρωσία ουσιαστικά πολεμάει κατά 40 χωρών. Ο πόλεμος για αυτήν είναι υπαρξιακός.

Η Δύση δεν θα σταματήσει να κλιμακώνει. Η Ρωσία θα κλιμακώσει και αυτή. Ο Θεός μαζί μας…


πηγη