GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γιατί πάλι η Ελλάδα είναι εκτός; Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν σύνοδο για την Λιβύη παρουσία των Τούρκων

Στηρίζουμε τον Λίβυο Στρατάρχη Χ. Χαφτάρ για αυτό ξεκινούν και οι εμπορικές πτήσεις Αθήνα-Βεγγάζη τον Μάρτιο Πάλι εκτός παιχνιδιού για το...


Στηρίζουμε τον Λίβυο Στρατάρχη Χ. Χαφτάρ για αυτό ξεκινούν και οι εμπορικές πτήσεις Αθήνα-Βεγγάζη τον Μάρτιο

Πάλι εκτός παιχνιδιού για το μέλλον της Λιβύης η Ελλάδα και εντός η Τουρκία, σε μια εντελώς ακατανόητη και κίνηση της αμερικανικής διπλωματίας, που άλλα δηλώνει δια στόματος Μπλίνκεν ευρισκόμενος στην χώρα μας, και άλλα φυσικά πράττει στην πραγματικότητα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα φιλοξενήσει μια συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, «Abdullah Bathily», και αξιωματούχοι από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Κατάρ, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο, για να συζητήσουν το μέλλον  του λιβυκού λαού, και για την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Το δελτίο τύπου ανέφερε ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος  ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαβουλεύσεις του με ηγέτες και θεσμούς στη Λιβύη με στόχο την ενίσχυση της συναίνεσης που οδηγεί στη διεξαγωγή εκλογών το έτος 2023.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες σημείωσαν τα επιτεύγματα του λιβυκού κοινοβουλίου και του Ύπατου Συμβουλίου του Κράτους στις διαπραγματεύσεις που διευκόλυνε η Αίγυπτος για τη συνταγματική βάση των εκλογών, και διαβουλεύτηκαν για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση του προετοιμασίες για τις εκλογές.

Δηλαδή η Τουρκία μαζί με άλλες χώρες έχει νόμιμα δικαιώματα στην Λιβύη, και δεν έχει η Ελλάδα που διαθέτει επιχειρήσεις και απέχει τόσο κοντά από την χώρα αυτή;

Οι Τούρκοι έχουν “κατσικωθεί” στην Τρίπολη με το πρόσχημα της εκπαίδευσης του λιβυκού στρατού, ενώ στην πραγματικότητα εκπαιδεύουν, εξοπλίζουν και πατρονάρουν τους Λίβυους της δυτικής Λιβύης, μόνο και μόνο για να στηρίζουν το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ έχουν βάλει στο μάτι τις πετρελαιοπηγές της χώρας.

Η Ελλάδα δεν έχει λόγο για την Λιβύη για το αμερικανικό ΥΠΕΞ, ενώ η Τουρκία έχει αποφασίσει να στηρίξει τα παράνομα σχέδια της στην Ανατολική Μεσόγειο ( ΑΟΖ με Λιβύη) ακόμα και με χρήση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Τουρκία μεταφέρει όπλα και άλλα παράνομα εμπορεύματα στην Λιβύη, και αρνείται κατηγορηματικά να εφαρμόσει αποφάσεις τους ΟΗΕ, απαγορεύοντας νηοψίες σε τουρκικών συμφερόντων εμπορικά πλοία.

Η μοναδική απάντηση της Αθήνας θα πρέπει και είναι η ολομέτωπη στήριξη του Χαφτάρ και η στενότερη συνεργασία με την Αίγυπτο.

Στηρίζουμε Χαφτάρ για αυτό ξεκινούν οι εμπορικές πτήσεις Αθήνα-Βεγγάζη τον Μάρτιο

Ο Έλληνας Πρόξενος στη Λιβύη, Σταύρος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η πρώτη πτήση μεταξύ του αεροδρομίου Benina της Βεγγάζης και του διεθνούς αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου.

Η επιβεβαίωση ακολουθεί προηγούμενη ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βεγγάζη ότι η Marathon Airlines πραγματοποίησε την παρθενική της δοκιμαστική πτήση μεταξύ Αθήνας και Βεγγάζης στις 29 Ιανουαρίου.

Δύο εβδομαδιαίες πτήσεις με αεροσκάφος Embraer 175 των 88 θέσεων προγραμματίζει η Marathon Airlines.

Το ταξίδι στην Αθήνα θα είναι η πρώτη πτήση εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Benina της Βεγγάζης που θα αξιοποιήσει τον νέο τερματικό σταθμό Berniq, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη έχει ανακοινώσει ότι από την 12 Φεβρουαρίου 2023, οι βίζες Σένγκεν για την Ελλάδα θα διεκπεραιώνονται μέσω του Κέντρου Αιτήσεων Βίζας που λειτουργεί η VFS Global.

Οφείλουμε ως κράτος να απαιτούμε περισσότερα από φίλους και συμμάχους, εφόσον στηρίζουμε τα συμφέροντα τους και εκτελούμαι τα συμμαχικά μας καθήκοντα στο ΝΑΤΟ.

Επίσης θα πρέπει να συνεχίσουμε τις πιέσεις στις ΗΠΑ, και ειδικά στο ΥΠΕΞ, ώστε να γίνει κάποια στιγμή απολύτως κατανοητός ο “ σκοτεινός” ρόλος των Τούρκων που έχουν σχέδια κατά όλων των χωρών της Μεσογείου και του ΝΑΤΟ.

πηγη