GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κρεμλίνο: Αν χτυπηθεί η Κριμαία, ολόκληρη η Ουκρανία θα καεί συθέμελα

Ο Μεντβέντεφ απείλησε επίσης την Ουκρανία με αντίποινα αντί για διαπραγματεύσεις εάν το Κίεβο τολμήσει να χτυπήσει την Κριμαία Ο Ιγκόρ Γκ...


Ο Μεντβέντεφ απείλησε επίσης την Ουκρανία με αντίποινα αντί για διαπραγματεύσεις εάν το Κίεβο τολμήσει να χτυπήσει την Κριμαία

Ο Ιγκόρ Γκιρένκο, ο γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, απάντησε σε σχόλια της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σχετικά με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στα χτυπήματα του Κιέβου σε στόχους στην Κριμαία.

«Αν το Κίεβο χτυπήσει την Κριμαία, όλη η Ουκρανία θα καεί»

Σύμφωνα με τον Γκιρένκο, η δήλωση της Νούλαντ ήρθε ως επιβεβαίωση της άμεσης εμπλοκής της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το RIA Novosti.

«Τα σχόλια ενός ανώτερου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 16 Φεβρουαρίου σχετικά με την υποστήριξη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πραγματοποίηση επιδρομών στην Κριμαία έρχονται ως σαφής επιβεβαίωση της θέσης της Ρωσίας σχετικά με την άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση», είπε ο Ιγκόρ Γκιρένκο. .

Η ώθηση της Ουκρανίας να επιτεθεί στην Κριμαία είναι συγκρίσιμη με την πίεση για «επίθεση στη Μόσχα ή στο Βλαδιβοστόκ», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση της Ουάσιγκτον καταδεικνύει μια απροκάλυπτη εκδήλωση της πολεμικής στάσης των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία.

Ο Γκιρένκο εξέφρασε την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα θα έδινε προσοχή στο ποιος φαίνεται να είναι ο κύριος υποκινητής της κρίσης στην Ουκρανία.

Στις 17 Φεβρουαρίου, η Victoria Nuland, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση στο Carnegie Center, είπε ότι οι στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας στην Κριμαία ήταν νόμιμοι στόχοι για την Ουκρανία.

“Αυτοί είναι νόμιμοι στόχοι. Η Ουκρανία τους χτυπά και εμείς το υποστηρίζουμε”, είπε σχετικά με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας στην Κριμαία”, είπε η Βικτόρια Νούλαντ.

Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν τεράστιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, τις οποίες η Ρωσία έχει μετατρέψει σε σημαντικά υλικοτεχνικά σημεία.

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα είδη όπλων, χωρίς περιορισμούς

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ως απάντηση σε τέτοιες απειλές ότι η Ρωσία, σε περίπτωση επιθέσεων του Κιέβου στα εδάφη της, θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα είδη όπλων.

“Δεν θέτουμε κανέναν περιορισμό για τους εαυτούς μας. Ανάλογα με τη φύση των απειλών, είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλους τους τύπους όπλων. Σύμφωνα με το Αμυντικό δόγμα μας, συμπεριλαμβανομένων των Βασικών Αρχών της Πυρηνικής Αποτροπής. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω: η απάντηση θα είναι γρήγορη, σκληρή και πειστική», είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ απείλησε επίσης την Ουκρανία με αντίποινα αντί για διαπραγματεύσεις εάν το Κίεβο τολμήσει να χτυπήσει την Κριμαία.

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί», προειδοποίησε.

Η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε δήλωση – απάντηση στα σχόλια της Νούλαντ για την Κριμαία, συμβούλεψε την Ουάσιγκτον να εξετάσει μάλλον το πρόβλημα των ΑΤΙΑ και των λευκών μπαλονιών.

πηγη