GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραγικός επίλογος για το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια της Τουρκίας: Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι

Οι δυο τους καταπλακώθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους Το απόγευμα της Παρασκευής (10/2) γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για το ζευγάρι των Ελλή...


Οι δυο τους καταπλακώθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους

Το απόγευμα της Παρασκευής (10/2) γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια της Τουρκίας, καθώς οι διασώστες τους εντόπισαν νεκρούς κάτω από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας όπου ζούσαν.

Τα σωστικά συνεργεία, καθώς και η 1η ΕΜΑΚ που έσπευσε σήμερα το πρωί, προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον Γιώργο και την Νίντα Αντύπα κάτω από τα συντρίμμια.
Ωστόσο, οι ελπίδες είχαν αρχίσει να σβήνουν, καθώς οι φωνές που ακούγονταν τις πρώτες ώρες -σύμφωνα με μαρτυρίες- είχαν πλέον σταματήσει.

Το τουρκικό συνεργείο εντόπισε αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και το άψυχο σώμα της γυναίκας.

Οι δυο τους καταπλακώθηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους και μάλιστα βρέθηκαν από τους διασώστες αγκαλιασμένοι, σύμφωνα με το Mega.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισής τους ανέλαβε ο γαμπρός τους, ο άντρας της κόρης τους, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το ζευγάρι.

Το ζευγάρι έχει να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα, όταν o ισχυρός σεισμός χτύπησε την περιοχή τους.

Η κόρη του αγνοούμενου ζευγαριού και δύο στενοί συγγενείς τους, μίλησαν στο Mega τις προηγούμενες ημέρες, για τις έρευνες στο σημείο και την τελευταία ενημέρωση που είχαν.

«Είναι πιθανό να τους βρουν, γιατί οι γονείς μου έμεναν στον πέμπτο όροφο. Η πολυκατοικία είναι έξι ορόφων, οι γονείς μου έμεναν στον πέμπτο. Κανένας δεν ήρθε να μας βοηθήσει. Δεν ακούγεται κανένας ήχος από την περιοχή, οπότε μας είπαν ότι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν», είχε πει η κόρη του ζευγαριού.


Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Στο σημείο, από το πρωί είχε μεταβεί η ελληνική διασωστική αποστολή - μετά από κατ' εξαίρεση αίτημα που είχε υποβάλει - η οποία με γεώφωνα, θερμικές κάμερες με μικρόφωνα, διασωστικά σκυλιά και δύο ειδικού τύπου οχήματα, ερεύνησε στα συντρίμμια με την ελπίδα να εντοπίσει το άτυχο ζευγάρι.

Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική, ο ένας διασώστης είχε μπει μέσα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος της εξαώροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι προσπαθώντας να τους εντοπίσει.

Λίγο αργότερα, η επιχείρηση της ελληνικής αποστολής σταμάτησε καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη ζωής, και τα τουρκικά συνεργεία προχώρησαν σε «εκκαθάριση» του χώρου με σκαπτικά εργαλεία που δεν κάνουν διάτρηση.


πηγη