GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ολλανδία: Κλείνει το προξενείο της στην Αγία Πετρούπολη

Τι ανακοίνωσε ταυτόχρονα ο ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε ότι θα κλείσει το πρ...


Τι ανακοίνωσε ταυτόχρονα ο ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε ότι θα κλείσει το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και θα περιορίσει ταυτόχρονα τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών στη ρωσική πρεσβεία της Χάγης.

«Η Ρωσία συνεχίζει να προσπαθεί να εισαγάγει κρυφά πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών στην Ολλανδία, υπό την κάλυψη της διπλωματίας. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και δεν θα το επιτρέψουμε» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα.

«Ταυτόχρονα, η Ρωσία αρνείται να δώσει βίζα σε Ολλανδούς διπλωμάτες για να εργαστούν στο προξενείο της Αγίας Πετρούπολης ή στην πρεσβεία της Μόσχας», πρόσθεσε. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων διπλωματών στην πρεσβεία της Χάγης, ώστε να είναι ισάριθμοι με τους Ολλανδούς που εργάζονται στην ολλανδική πρεσβεία στη Μόσχα. «Επομένως, ένας αριθμός διπλωματών θα πρέπει να φύγει από τη χώρα εντός δύο εβδομάδων» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό τους.

Η κυβέρνηση διέταξε επίσης να κλείσει μέχρι την Τρίτη η ρωσική εμπορική υπηρεσία στο Άμστερνταμ.

πηγη