GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στέφανος Μάνος: Εάν ήμουν βουλευτής της ΝΔ θα καταψήφιζα την τροπολογία για το κόμμα «Έλληνες»

Αντίθετος ο πρώην υπουργός στην τροπολογία για το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα «Έλληνες» Για μία ακόμα φορά ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος ...


Αντίθετος ο πρώην υπουργός στην τροπολογία για το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα «Έλληνες»

Για μία ακόμα φορά ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος τοποθετείται επί ενός ιδιαίτερα σημαντικού θέματος, που άπτεται της λειτουργίας του Συντάγματος και των δημοκρατικών θεσμών.
Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει, πως εάν ήταν σήμερα βουλευτής της ΝΔ θα καταψήφιζε την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη και θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο διαγραφής του.

Με ανάρτησή του στο Facebook εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για βιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής και δηλώνει αντίθετος στην ανάμειξη του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Μάνος τονίζει πως ο λαός είναι εκείνος που πρέπει να αποφασίσει για το εθνικό κόμμα Έλληνες και εκφράζει την έντονη ανησυχία του, πως εάν ψηφιστεί η «τροπολογία Κασιδιάρη θα μετανιώσουμε».
Να σημειωθεί ότι, ο πρώην υπουργός ασκεί κριτική και για τη βραδεία απονομή Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:

Αν ήμουν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σήμερα υποθέτω ότι, για άλλη μια φορά, θα αντιμετώπιζα τον κίνδυνο της διαγραφής μου. Ο λόγος;
Η καταψήφιση της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη.
Όπως ξέρετε, νομικός δεν είμαι. Δεν θα εμπλακώ λοιπόν στη συζήτηση των συνταγματολόγων.

Συνήθως άλλωστε με μπερδεύουν.
Δεν καταλαβαίνω πως θα δικαιολογήσω το γεγονός ότι η κυβέρνηση (με την ανοχή, συνενοχή, όλων πλην ΚΚΕ) περίμενε να φέρει τη τροπολογία στο παρά πέντε, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν πρέπει να είναι εγκαίρως γνωστοί ακόμη και στους απεχθέστερους αντίπαλους; Αλλιώς, αν ζούσε ο πατέρας του πρωθυπουργού, θα αναφωνούσε unfair!
Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές "ανακαλύπτει" η κυβέρνηση την παράλυση της Δικαιοσύνης. Πόσα χρόνια καθυστερεί η απονομή ποινικής δικαιοσύνης στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής;
Έχουν περάσει δέκα χρόνια και αμετάκλητη καταδίκη (όπως θέλει το άρθρο 51 του Συντάγματος) δεν είναι ακόμη ορατή.
Έτσι, με απίστευτη βραδύτητα, λειτουργεί δυστυχώς η δικαιοσύνη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Βλέπε και την καθυστέρηση με τη δίκη για το Μάτι ή τον διεθνή διασυρμό από τη καθυστέρηση με τη δίκη του Ανδρέα Γεωργίου.
Και ενώ αυτή είναι η πραγματική κατάσταση της δικαιοσύνης, η κυβέρνηση με τη τροπολογία Κασιδιάρη, αγνοεί την πραγματικότητα και επιβάλλει ασφυκτικούς χρονικούς περιορισμούς προκειμένου να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος αν κάποιος είναι ή δεν είναι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη!
Σε ό,τι με αφορά δεν πιστεύω ότι ο Άρειος Πάγος μπορεί (έχει τις προϋποθέσεις) να απαντήσει στο ερώτημα αυτό εντός των προθεσμιών που θέτει η τροπολογία.

Μα θα μου πείτε μας συμφέρει να μη μπει στη Βουλή το κόμμα Κασιδιάρη.
Συμφωνώ ότι μας συμφέρει, αλλά θέλω να το αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του αφού τον πείσουμε ότι θα ήταν λάθος να το ψηφίσει.
Δεν μου αρέσουν οι βιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής και σας βεβαιώνω ότι δεν μου αρέσει καθόλου η ανάμειξη του Αρείου Πάγου.
Φοβάμαι ότι αν ψηφιστεί η τροπολογία Κασιδιάρη, θα μετανιώσουμε!

www.bankingnews.gr