GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ύστατη προειδοποίηση από Ουγγαρία: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα σημάνει Παγκόσμιο Πόλεμο

Δεν πρέπει η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, προειδοποιεί η ουγγρική κυβέρνηση Η Ουγγαρία τάσσεται κατά της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ...


Δεν πρέπει η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, προειδοποιεί η ουγγρική κυβέρνηση

Η Ουγγαρία τάσσεται κατά της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και εξαρτά την πιθανή εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ από την προστασία των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα αυτή, διαμηνύει το γραφείο του πρωθυπουργού Viktor Orban.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, o εκπρόσωπος του Orban, Gergely Gulyas σημείωσε ότι οποιαδήποτε χώρα μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης.
«Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα σήμαινε παγκόσμιο πόλεμο», προειδοποίησε ο Gulyas.

Μιλώντας για τις προοπτικές της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, υπογράμμισε ότι το Κίεβο πρέπει να διασφαλίσει την πρόοδο στην προστασία των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων - ιδιαίτερα των Ούγγρων της Ουκρανίας στην ΥπερΚαρπάθια Περιφέρεια - εάν θέλει η Βουδαπέστη να εγκρίνει την αίτηση ένταξης.

Μέχρι στιγμής, η νομοθεσία για την εκπαίδευση και την εθνική γλώσσα, που εγκρίθηκε στην Ουκρανία, «δεν συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες».
«Πρέπει να σημειωθεί πρόοδος» σε αυτά τα θέματα, τόνισε ο Ούγγρος αξιωματούχος.

Η Ουκρανία είναι η...Γη του κανενός

Υπενθυμίζεται πως η Ουγγαρία έχει ταχθεί αναφανδόν κατά των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας ενώ αμφισβητεί ανοιχτά τη βιωσιμότητα της Ουκρανίας ως κυρίαρχου κράτους.

Η Ρωσία, είπε πρόσφατα ο Orban έχει ήδη μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα ακυβέρνητο ναυάγιο.
Τώρα είναι το Αφγανιστάν», είπε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Vladimir Putin δεν θα χάσει και ο χρόνος είναι με το μέρος της Ρωσίας, υποστήριξε, αποκαλώντας την Ουκρανία «γη του κανενός», υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Είναι ένα μήνυμα σχεδόν διαμετρικά αντίθετο με τη ρητορική της υπόλοιπης δυτικής συμμαχίας, η οποία πρόσφατα διαπέρασε μια ακόμη κόκκινη γραμμή όταν δεσμεύτηκε να δώσει στην Ουκρανία δεκάδες σύγχρονα τανκς.

Και εντείνει τις εντάσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και της γειτονικής Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις του Orban προκάλεσαν οργή στους Ουκρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι κάλεσαν τον Ούγγρο πρεσβευτή να διαμαρτυρηθούν.

Καλές σχέσεις με τη Ρωσία

Αλλά υπάρχει επίσης μια αίσθηση μεταξύ των ειδικών ότι η ρητορική του Orban αφορά κάτι περισσότερο από μια βραχυπρόθεσμη πολιτική - ο Ούγγρος ηγέτης, λένε, θέλει να διατηρήσει τη μακροχρόνια σχέση του με το Κρεμλίνο.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι συνέπειες απεικονίζουν το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ του Orban και των υπολοίπων συμμάχων του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη (9/2/2023) ο Ούγγρος πρωθυπουργός ήταν ο μοναδικός που δεν χειροκρότησε τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες.


πηγη