GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος "κλειδώνει" την ημερομηνία των εκλογών

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη», ξεκαθάρισε ο Ιερώνυμος Για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι εκλογές τ...


«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη», ξεκαθάρισε ο Ιερώνυμος

Για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι εκλογές την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου 2023), ρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα.
Ο Ιερώνυμος τόνισε ότι κανένας δεν εμποδίζει τους πιστούς να προσέλθουν στην κάλπη και την εκκλησία την ίδια μέρα, ενώ διέψευσε ότι το θέμα συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τελευταία συνάντησή τους. 
«Μερικοί που έχουν στενό μυαλό θα πουν όχι. Εγώ ρωτάω: Τι με εμποδίζει να πάω να ψηφίσω και μετά να πάω στην Εκκλησία; Ή να πάω στην Εκκλησία και μετά να πάω να ψηφίσω; Ή να πάω στο χωριό μου και να κάνω και τα δύο; Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη και μίλησα για διάφορα θέματα και βγήκε ότι συζητήσαμε αυτό... Καμία σχέση», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη»

Απαντώντας για τις συνεργασίες του με τους πρωθυπουργούς της χώρας, τόνισε: «Αν κάποιος έχει εμπειρία εξομολόγου χρόνια και έχουν περάσει από κοντά του άνθρωποι και άνθρωποι, καταλαβαίνει ότι όλοι είμαστε το ίδιο πράγμα. Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του, τις ιδιοτροπίες του, τα καλά και τα κακά του. Με όλους συνυπήρξαμε καλά, είτε συμφωνούσαμε είτε διαφωνούσαμε, αλλά έχοντας ξεκάθαρες θέσεις. Μπορεί να ήρθαμε και σε αντιπαράθεση, αλλά πάντοτε προσπαθώντας να βρούμε μια βιώσιμη λύση. Πολλοί με παρεξήγησαν με έναν τρόπο περίεργο, με είπαν Συριζώνυμο, με είπαν πολλά. Παρότι είχαμε και διαφορετικές απόψεις και συμπτώσεις και για πολλά θέματα που κάποιοι έβαζαν φωτιά, εμείς με τη συμπεριφορά μας επουλώναμε τις πληγές. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, είναι με την Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει για το καλό της πατρίδας να συνεργαστεί με όλους όσους ψηφίζει ο ελληνικός λαός».

πηγη