GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέος σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νέος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 12:24 (ώρα Ελλάδας) στην Τουρκία με μέγεθος παρόμοιο με αυτόν που έγινε τα ξημερώματα και το οποίο σ...



Νέος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 12:24 (ώρα Ελλάδας) στην Τουρκία με μέγεθος παρόμοιο με αυτόν που έγινε τα ξημερώματα και το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι και αυτός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ.

Η μέτρηση έγινε από το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν 67χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, στις 12:36 σημειώθηκε και ένας ισχυρότατος μετασεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ.

Και αυτός ο σεισμός είχε επίκεντρο βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος.

Στους 912 νεκρούς στην Τουρκία που ανακοίνωσε ο Ερντογάν έρχονται να προστεθούν οι 320 τουλάχιστον που έχασαν τη ζωή τους στη γειτονική Συρία. Στη Συρία οι τραυματίες υπολογίζονται στους 1.000.

πηγη