GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νέοι ισχυροί σεισμοί στην Τουρκία: 6,4 και 5,8 Ρίχτερ στα σύνορα με τη Συρία – Κτίρια καταρρέουν, κόσμος τρέχει πανικόβλητος (βίντεο)

Ακριβώς δύο εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, που έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 47.000 ανθ...


Ακριβώς δύο εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, που έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 47.000 ανθρώπους, νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν και πάλι την περιοχή.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19.04 (ώρα Ελλάδας, 20.04 ώρα Τουρκίας), στη νότια επαρχία Χατάι, σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην τοποθεσία Ντεφνέ, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 70 χλμ. βόρεια της Λαττάκειας, στη Συρία.

Μετά από αυτόν τον σεισμό, καταγράφηκαν δύο ακόμη δονήσεις, μεγέθους 5,8 και 5,2 βαθμών, στο Σαμαντάγκ.


Ήδη από τις πρώτες στιγμές του σεισμού, αναφορές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σοβαρές ζημιές στα κτίρια που είχαν ήδη πληγεί από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, με τις πρώτες εικόνες από τα social media να προκαλούν τρόμο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Κύπρο αλλά και τον Λίβανο, όπου οι πολίτες βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.


πηγη