GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Great Reset - Forum Davos: Το Metaverse, το μέλλον των οικονομιών και η δυστοπία της παγκόσμιας διακυβέρνησης

Το WEF έχει εργαστεί εδώ και καιρό για να τοποθετηθεί σχετικά με το πώς θα αναπτυχθεί το δυστοπικό Metaverse, δηλαδή ένας νέος κόσμος Η ε...


Το WEF έχει εργαστεί εδώ και καιρό για να τοποθετηθεί σχετικά με το πώς θα αναπτυχθεί το δυστοπικό Metaverse, δηλαδή ένας νέος κόσμος

Η επερχόμενη σύνοδος κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Davos αναμένεται να δώσει μία περαιτέρω ώθηση στη Μεγάλη Επανεκκίνηση ή αλλιώς Great Reset βασική πτυχή του οποίου είναι το λεγόμενο Metaverse (Μετασύμπαν).
Το WEF έχει εργαστεί εδώ και καιρό για να τοποθετηθεί σχετικά με το πώς θα αναπτυχθεί το δυστοπικό Metaverse, δηλαδή ένας νέος κόσμος που αποτελεί ένα μείγμα Virtual Reality (Εικονική Πραγματικότητα), Augmented Reality (Επαυξημένη Πραγματικότητα) και της… πραγματικότητας και για το οποίο όλοι διερωτώνται πώς θα επηρεάσει τη ζωή και το μέλλον μας.
Αυτό εκφράζεται μέσω της πρωτοβουλίας, τα άρθρα της οποίας θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου στο Davos με τίτλο «Πώς να οικοδομήσουμε ένα Metaverse για όλους».
Ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες, το WEF ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα σχετικά με τη διαλειτουργικότητα στο Metaverse από την άποψη της διακυβέρνησης και ένα άλλο που αφορά τη δημιουργία αξίας, που ονομάζεται «Απομυθοποίηση του Καταναλωτή Metaverse», αντιπροσωπεύουν τις «κυριότερες δημοσιεύσεις» σε αυτόν τον τομέα.

Το μέλλον των οικονομιών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το WEF διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 120 εταίρους από διαφορετικούς κλάδους ως «ενδιαφερόμενους» της πρωτοβουλίας.
Μεταξύ αυτών είναι η Meta (Facebook), η Microsoft, η Walmart, η Sony, η Mastercard, η Deutsche Bank, η J.P. Morgan, η Lloyds, το αντιτρομοκρατικό γραφείο του ΟΗΕ, το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για το Ανθρώπινο Γονιδίωμα του NIH των ΗΠΑ και υπουργεία πληροφοριών και επικοινωνίας πολλών άλλων χωρών.
Το WEF πιστεύει ότι με το Metaverse διακυβεύονται «800 δισεκατομμύρια δολάρια» μαζί με «το μέλλον διαφορετικών οικονομιών» σε όλο τον κόσμο, και έχοντας αυτό κατά νου, δηλώνει ότι η νέα πραγματικότητα «πρέπει» να έχει πολλά κύρια χαρακτηριστικά.

Δυστοπικές ατζέντες

Το ένα αφορά τον τρόπο με τον οποίο τυποποιείται και αναπτύσσεται το μετασύμπαν και εδώ το WEF λέει ότι πρέπει «να δώσει προτεραιότητα στην προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη (…) προκειμένου να διασφαλίσει την αντιπροσώπευση».
Εάν και όταν αναπτυχθεί το metaverse, το ζήτημα του απορρήτου των δεδομένων, ήδη ένα βαθιά ανησυχητικό πρόβλημα με το σημερινό Διαδίκτυο, θα είναι σημαντικά πιο έντονο.
Εδώ, το WEF λέει ότι θέλει να δει τα δεδομένα να προστατεύονται – αλλά αυτό θα πρέπει να είναι «ισορροπημένο» με την ασφάλεια.
Η ομάδα, η οποία συχνά επικρίνεται ως μια συγκέντρωση κυβερνητικών ελίτ που πιέζει για αμφιλεγόμενες, και μερικές φορές δυστοπικές ατζέντες, αναμένει επίσης να αναπτύξει νέα επιχειρηματικά μοντέλα προκειμένου να «θέσει τους ανθρώπους στο επίκεντρο της διαδικασίας σχεδιασμού».
Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο του WEF, ο κόσμος μπορεί να περιμένει «απεριόριστες ευκαιρίες» από το μετασύμπαν που υποτίθεται ότι θα βελτιώσει σχεδόν κάθε πτυχή της κοινωνίας και της οικονομίας: καινοτομία, εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη.
Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος το Metaverse να είναι «απρόσιτο και μη ασφαλές», προειδοποιεί η ανακοίνωση της συνέντευξης Τύπου
.

www.bankingnews.gr