GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

CDC: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις παρενέργειες των εμβολίων mRNA για τον COVID-19

Κατόπιν συνεχών αιτήσεων δικηγόρων βάσει του νόμου περί «Ελευθερίας στην Πληροφόρηση» Τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων για τον ...


Κατόπιν συνεχών αιτήσεων δικηγόρων βάσει του νόμου περί «Ελευθερίας στην Πληροφόρηση»

Τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων για τον COVID-19  έδωσε τελικά στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ CDC το οποίο είναι και το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο αμερικανικός οργανισμός αν και αργοπορημένα δημοσίευσε μελέτη αναφορικά με το  σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου (VAERS) το οποίο είναι ένα πρόγραμμα το οποίο συνδιαχειρίζονται το CDC και ο FDA.

Η ανάλυση σήματος ασφαλείας VAERS του CDC που βασίζεται σε αναφορές από 14 Δεκεμβρίου 2020  έως και 29 Ιουλίου 2022 για τα εμβόλια mRNA COVID-19 δείχνει ανησυχητικά ευρήματα  ασφάλειας για θανάτους  και μια σειρά από εξαιρετικά ανησυχητικά θρομβοεμβολικά, καρδιακά, νευρολογικά, αιμορραγικά, αιματολογικά, ανοσοποιητικά επεισόδια  μεταξύ ενηλίκων στις ΗΠΑ, απόρροια της λήψης σκευασμάτων mRNA.

Διαπιστώθηκαν  συνολικά 770 διαφορετικοί τύποι ανεπιθύμητων ενεργειών σε ηλικίες 18+, εκ των οποίων πάνω από 500 (ή τα 2/3) σχετίζονταν με  μυοκαρδίτιδες/περικαρδίτιδες.

Η ανάλυση του CDC δείχνει ότι ο αριθμός των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν σε λιγότερο από δύο χρόνια για τα εμβόλια mRNA COVID-19 είναι 5,5 φορές μεγαλύτερος από όλες τις αναφορές για εμβόλια που χορηγήθηκαν σε ενήλικες στις ΗΠΑ από το 2009 (~73.000 έναντι ~13.000).

Οι αναφορές παρενεργειών του εμβολίου mRNA για τον COVID-19 που ταξινομήθηκαν ως σοβαρές σε σύγκριση με όλα τα άλλα εμβόλια που χορηγήθηκαν σε ενήλικες ήταν αυξημένες  κατά 11% έναντι 5,5%.


Επιπλέον διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 96 συμβάντα ασφαλείας για παιδιά 12-17 ετών, τα οποία περιλαμβάνουν: μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα, παράλυση Bell, έλκη των γεννητικών οργάνων, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, ανικανότητες της καρδιακής βαλβίδας, πνευμονική εμβολή, καρδιακές αρρυθμίες και περικαρδιακές διαταραχές, συλλογή, σκωληκοειδίτιδα και διάτρητη σκωληκοειδίτιδα, ανοσοθρομβοπενία, πόνος στο στήθος, αυξημένα επίπεδα τροπονίνης, εντατική θεραπεία και αντιπηκτική θεραπεία.

Επίσης  66 αναφορές  ασφάλειας  για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, οι οποίες  περιλαμβάνουν: μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα, κοιλιακή δυσλειτουργία και ανεπάρκεια καρδιακής βαλβίδας, περικαρδιακή και υπεζωκοτική συλλογή, πόνος στο στήθος, σκωληκοειδίτιδα και σκωληκοειδεκτομή, νόσος Kawasaki, ρήξη έμμηνου ρύσης και λεύκη. μόλυνση.

Τα συμβάντα  ασφαλείας δεν μπορούν να απορριφθούν λόγω υπερβολικής, δόλιας ή τεχνητά διογκωμένης αναφοράς, ούτε μπορούν να απορριφθούν λόγω του τεράστιου αριθμού των χορηγούμενων εμβολίων κατά του COVID.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι, αλλά ο απλούστερος είναι ο εξής: η ανάλυσή τους δεν εξαρτάται από τον αριθμό των αναφορών, αλλά από το εάν συγκεκριμένες  παρενέργειες  AE (Averse Effects)  αναφέρονται σε υψηλότερο ποσοστό για αυτά τα εμβόλια από ό,τι για άλλα εμβόλια μη COVID.


Η δημοσιοποίηση των στοιχείων VAERS από τον CDC έγινε κατόπιν συνεχών αιτημάτων σύμφωνα με το νόμο περί ελεύθερης  πληροφόρησης  (Freedom of Information Act) Αμερικανών δημοσιογράφων  και δικηγόρων και οι αναλύσεις καλύπτουν αναφορές VAERS για mRNA εμβόλια COVID από την περίοδο της  κυκλοφορίας του εμβολίου στις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως το τέλος Ιουλίου 2022.

Το CDC  όμως παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε την ανάλυση συμβάντων  ασφαλείας μόλις στις 25 Μαρτίου 2022.

Γιατί το CDC περίμενε πάνω από 15 μήνες πριν κάνει την πρώτη του ανάλυση σοβαρών παρενεργειών  για το VAERS, παρά το γεγονός ότι είχε πει σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του ότι θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021, ειδικά αφού το VAERS διαφημίζεται ως η πρώιμη μας προειδοποιητικό σύστημα ασφάλειας εμβολίων είναι άγνωστο.

Τον Ιούνιο του 2022, το CDC απάντησε σε αίτημα του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφόρησης (FOIA) για την δημοσιοποίηση  συμβάντων ασφαλείας του Συστήματος Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) – αυτό που είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να το κάνει εβδομαδιαία βάση από τις  αρχές του 2021.

Δεν το έκαναν ποτέ. Τέλος αποκάλυψαν  ότι  το έκαναν αλλά μόνο από τις 25 Μαρτίου 2022 έως τα τέλη Ιουλίου.



πηγη