GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ι.Κούβελος: «Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους»

«Υπάρχει κανένας που μπορεί να ισχυριστεί πως ο εκλιπών δεν υπήρξε για ένα διάστημα νόμιμος αρχηγός του κράτους;» Ο πρόεδρος της Διεθνούς...


«Υπάρχει κανένας που μπορεί να ισχυριστεί πως ο εκλιπών δεν υπήρξε για ένα διάστημα νόμιμος αρχηγός του κράτους;»

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, μέσω μονόστηλου στην εφημερίδα «Τα Νέα» δηλώνει πως ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους.

«Υπάρχει κανένας που μπορεί να ισχυριστεί πως ο εκλιπών δεν υπήρξε για ένα διάστημα νόμιμος αρχηγός του κράτους;», αναφέρει στην ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στα 82 του χρόνια.

Αναλυτικά η θέση του Ισίδωρου Κούβελου:

«Πολύ μελάνι χύθηκε τις τελευταίες ώρες, μετά τον θάνατο του βασιλιά Κωνσταντίνου, για το αν θα έπρεπε να ταφεί με τιμές που αναλογούν σε πρώην αρχηγό κράτους!
Και επειδή το μελάνι είναι συνήθως μαύρο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρήκαν την ευκαιρία να ξεθάψουν την Ιστορία και να επιχειρήσουν να τη ξαναγράψουν ανάλογα με το τι πιστεύουν πως πρέπει να ισχύσει στην περίπτωση του εκλιπόντος.

Ζούμε σε εποχές που είναι άκρως επικίνδυνο να αναθεωρείται η Ιστορία ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός και σύμφωνα με τις προσωπικές του ιδεοληψίες. Φρονώ, λοιπόν, πως και στην περίπτωση του πρώην βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου και μέχρι πρότινος απλώς βασιλιά Κωνσταντίνου, θα πρέπει να εφαρμοστεί η πρακτική που προβλέπεται και ακολουθήθηκε σε όλες τις ανάλογες προηγούμενες περιπτώσεις και συνεπώς ο εκλιπών να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους!

Υπάρχει κανένας που μπορεί να ισχυριστεί πως ο εκλιπών δεν υπήρξε για ένα διάστημα νόμιμος αρχηγός του κράτους; Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον και εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλη Ιστορία που μας συνοδεύει, απέναντι στην οποία πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση ειλικρινείς. Εμένα πάντως ποτέ δεν με φόβισε το παρελθόν μας αλλά αντίθετα, πάντα μου έδινε ελπίδα για το μέλλον».

πηγη