GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Φυτεύουν δέντρα και θάμνους στο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλέως!

Το πανέμορφο κτήμα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του Ως  «πυρετώδεις» επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις προετοιμασίες στο εγκαταλελ...


Το πανέμορφο κτήμα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του

Ως  «πυρετώδεις» επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις προετοιμασίες στο εγκαταλελειμμένο Τατόι όπου και τα βασιλικά κτήματα, μπροστά  στον πανικό να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι, κάτι που δύσκολα θα αποφύγουμε, καθώς είναι τραγική η κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος όπου θα γίνει η ταφή του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄.

Ζούμε πραγματικά κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Για τέταρτη συνεχή μέρα τα συνεργεία δίνουν «μάχη» για να καθαρίσουν το λόφο που βρίσκονται τα βασιλικά μνήματα, να συντηρήσουν τα κτίρια του μαυσωλείου και της εκκλησίας της Αναστάσεως και να διαμορφώσουν τον τάφο που θα οδηγηθεί η σορός του Κωνσταντίνου.



Και όλα αυτά σε… τέσσερις ημέρες!

Σε δηλώσεις του, ο εργολάβος της διαμόρφωσης στο Τατόι, κ. Πέτρος Μπακάλης, ανέφερε πως έχουν ήδη διαμορφωθεί οι δρόμοι περιμετρικά του νεκροταφείου, καθώς και το παρκινγκ για τα αυτοκίνητα των επισήμων, ενώ έχουν τοποθετηθεί και δέντρα πάνω στο λόφο.

«Έχουν σχεδόν ετοιμαστεί οι δρόμοι, το παρκινγκ για να παρκάρει ο κόσμος. Έχει γίνει δεντροφύτευση, σχεδόν αύριο θα έχουμε τελειώσει. Έχουν μπει διάφορα δέντρα και θάμνοι»!

Και συνέχισε ο εργολάβος:

«Ήρθε η Υπουργός, έδειξε κάποια έργα που έγιναν. Έγιναν κάποιοι δρόμοι περιμετρικά του νεκροταφείου για να μπορέσει να έχει πρόσβαση ο κόσμος, γιατί μάλλον πρέπει να έρθουν πολλά αμάξια από ό,τι λένε.

Εμείς θα κάνουμε δρόμους και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν γιατί αν έρθουν πολλά αμάξια θα υπάρξει πρόβλημα. Ο χώρος μπορεί να χωρέσει 100, 200, 300 αμάξια, αναλόγως πώς θα τα βολέψουν», τόνισε ο κ. Μπακάλης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και όλα θα είναι έτοιμα για την ταφή του Κωνσταντίνου δίπλα στα μνήματα των γονέων του.

«Τώρα, συνεχίζουν πάνω, δουλεύουν μέχρι να νυχτώσει. Και αύριο, μέχρι τέτοια ώρα, ελπίζω να είναι σχεδόν τελειωμένα όλα», προσέθεσε.


Ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τέτοια έργα  πανικού

Το μεγάλο λάθος που διέπραξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την απόφαση να κηδευτεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ως απλός «ιδιώτης» την στιγμή που στην κηδεία του θα παρευρεθούν βασιλείς άλλων χωρών που τυγχάνει να είναι και συγγενείς του, μπορεί να κοστίσει τα μέγιστα στην εικόνα της χώρας καθώς την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή «θυμήθηκαν» πως η εικόνα του Τατοΐου είναι επιεικώς απαράδεκτη για να τελεστεί η κηδεία.

Δεν πάει πολύς καιρός από τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας συζητούσαν για σχέδιο ανάπλασης του βασιλικού κτήματος Τατοΐου.
Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε για σχέδια εκατομμυρίων και μετατροπή του χώρου σε κέντρο πολιτισμού.

Φυσικά όταν τα έλεγε αυτά προ δύο μηνών ο πρωθυπουργός δεν είχε σκεφτεί ότι μπορεί να ο Κωνσταντίνος να μην βρίσκεται εν ζωή και να χρειάζεται να ταφεί…

Έτσι  σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφευχθεί το διεθνές ρεζίλι της χώρας, η κυβέρνηση έτρεξε να σουλουπώσει το διαλυμένο και εγκαταλειμμένο Τατόι.

πηγη