GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ναυλώνονται τα πρώτα λεωφορεία - Τεράστια κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα για μαζική προσέλευση στην κηδεία του Βασιλιά Κωνσταντίνου

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Λεωφορεία με προορισμό τη Μητρόπολη Αθηνών για να βρεθούν στην εξόδιο ακολουθία ναυλώνονται σε Λακωνία,...


Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Λεωφορεία με προορισμό τη Μητρόπολη Αθηνών για να βρεθούν στην εξόδιο ακολουθία ναυλώνονται σε Λακωνία, Μεσσηνία και Γιαννιτσά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα ειδικά δρομολόγια των λεωφορείων θα αναχωρήσουν από Αρεόπολη, Γύθειο, Σκάλα και Σπάρτη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.

Οι τόποι που θα στείλουν πούλμαν για την κηδεία του τέως βασιλιά, δεν είναι βέβαια τυχαίοι. Πρόκειται για περιοχές που στο δημοψήφισμα του 1974, η επιλογή διατήρησης του θεσμού της βασιλείας και της επιστροφής του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα είχε λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα στη Λακωνία η βασιλευομένη Δημοκρατία είχε λάβει ποσοστό 59,52%, στη Ροδόπη 50,54%, στη Μεσσηνία 49,24%, στην Ηλεία 46,88% και στην Αργολίδα 46,67%.

Το «πρόγραμμα» της κηδείας

Με μια λιτή ανακοίνωση, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ενημέρωσε για τα διαδικαστικά της κηδείας, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα (16/1) στη Μητρόπολη.

Σύμφωνα με αυτή, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00, ενώ από τις 6:00 το πρωί μέχρι και τις 10:30 η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Παράλληλα, η οικογένεια ζήτησε από όσους δώσουν το «παρών» αντί για κατάθεση στεφάνου, να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς.


.