GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» από τη ζωή ο Τζιανλούκα Βιάλι

Ο Τζανλούκα Βιάλι «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών προκαλώντας θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Λίγες ημέρες μετά την τραγική απώλεια ...


Ο Τζανλούκα Βιάλι «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών προκαλώντας θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Λίγες ημέρες μετά την τραγική απώλεια του τεράστιου Πελέ, αλλά και τον θάνατο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς από καρκίνο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί ακόμα έναν μεγάλο του αθλήματος.

Ο «θρύλος» του ιταλικού ποδοσφαίρου έδωσε μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας τα τελευταία πέντε χρόνια η οποία τον κατέβαλε. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο, όπου νοσηλευόταν σε ειδική κλινική.

Μιλώντας παλαιοτέρα για την δύσκολη μάχη που έδινε είχε δηλώσει πως «Όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο δεν άρχισε να αναρωτιέται για ποιο λόγο συνέβη σε αυτόν». Ενώ είχε τονίσει πως τον χαρακτήριζε η επιμονή για να τα καταφέρει.

Ο Βιάλι ήταν μέχρι πρότινος βοηθός στην εθνική Ιταλίας από την οποία αποχώρησε για να εισαχθεί σε κλινική του Λονδίνου: “Στο φινάλε μίας μακράς και δύσκολης “διαπραγμάτευσης” με την υπέροχη ομάδα των ογκολόγων μου, αποφάσισα να διακόψω, ελπίζω προσωρινά, τις νυν και τις μέλλουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου.

Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσω όλες την ψυχική και σωματική ενέργεια για να βοηθήσω το σώμα μου να ξεπεράσει αυτή τη φάση της αρρώστιας, ώστε να είμαι σε θέση σύντομα να αντιμετωπίσω νέες περιπέτειες και να τις μοιραστώ μαζί σας”,

Ο Βιάλι αγωνιζόταν ως επιθετικός και πανηγύρισε μεταξύ άλλων την κατάκτηση του Champions League με τη Γιουβέντους το 1996.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε συμμετάσχει στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών με τη Σαμπντόρια απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όμως ηττήθηκε.

Ωστόσο 20 χρόνια μετά, στο Euro 2022 μαζί με τον τότε συμπαίκτη του, Ρομπέρτο Μαντσίνι, κατέκτησαν το τρόπαιο, με τον Βιάλι να είναι συνεργάτης του Ιταλού τεχνικού.

Τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν η Τσέλσι, με την οποία κατέκτησε το 1998 Κύπελλο, Λιγκ Καπ και το ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων.


πηγη