GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κοσμοσυρροή στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Βασιλιά Κωνσταντίνου

Πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, η σορός του οποίου εκτίθεται σε λαϊκό ...


Πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, η σορός του οποίου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

Πούλμαν έχουν φτάσει από όλη την Ελλάδα, και ήδη από τις 5 το πρωί έξω από το Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών η ουρά είναι μεγάλη, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Βασιλιά Κωνσταντίνο.

Το λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησε στις 6:00 και θα συνεχιστεί μέχρι τις 11:00, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και δώδεκα Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα – μέλη της Ιεράς Συνόδου. 

Οι παρευρισκόμενοι σε κάποια στιγμή έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, και φώναξαν «ζήτω ο Βασιλιάς», ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν.


Από τις 11 το πρωί, όταν και θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα, θα μπορούν να προσεγγίσουν τον ναό μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Στην είσοδο θα βρίσκονται εκπρόσωπος της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας και αστυνομικοί, οι οποίοι θα ελέγχουν τις ονομαστικές προσκλήσεις. Το παρών θα δώσουν μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη και περίπου 60 Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και φίλοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.



πηγη