GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έκτακτο: Νεκρός ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών από συντριβή ελικοπτέρου

Τουλάχιστον άλλοι 15 νεκροί, ανάμεσα τους δύο παιδιά Πολλοί αξιωματούχοι, εκ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Denys Monasty...


Τουλάχιστον άλλοι 15 νεκροί, ανάμεσα τους δύο παιδιά

Πολλοί αξιωματούχοι, εκ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Denys Monastyrskiy, ο αναπληρωτής & ο υφυπουργός είναι μεταξύ των 16 νεκρών από την πτώση του ελικοπτέρου που συνετρίβη νωρίτερα σε κτήριο στην πόλη Μπρόβαρι του Κιέβου, κοντά σε παιδικό σταθμό.

Μεταξύ των νεκρών είναι και 2 παιδιά, ενώ υπάρχουν και 10 τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα είπε νωρίτερα. «Υπήρχαν παιδιά και... προσωπικό στο νηπιαγωγείο την ώρα αυτής της τραγωδίας. Όλοι έχουν εκκενωθεί τώρα. Υπάρχουν θύματα», έγραψε ο Κουλέμπα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα φλεγόμενο κτηριο, ενώ άνθρωποι ακούγονται να ουρλιάζουν. Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει τα βίντεο.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του ελικοπτέρου. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έκαναν καμία αναφορά σε οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στην περιοχή εκείνη την εποχή.

ΠΗΓΗ