GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διάλογοι «φωτιά» της ΕΛ.ΑΣ με νονούς της νύχτας

Σάλος στην ΕΛ.ΑΣ. για την αποκάλυψη ότι στελέχη της μιλούσαν με ποινικούς Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις δημοσιεύματος του «Βήματος...


Σάλος στην ΕΛ.ΑΣ. για την αποκάλυψη ότι στελέχη της μιλούσαν με ποινικούς

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις δημοσιεύματος του «Βήματος της Κυριακής» που αναδεικνύει τις σχέσεις και τα συστήματα διαπλοκής, εξάρτησης, το πλέγμα συμφερόντων αλλά και τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Οι αποκαλύψεις αυτές καταδεικνύουν την ανάγκη άμεσης κάθαρσης στον χώρο των αστυνομικών αρχών της χώρας.
Οι διάλογοι, τα sms αλλά και οι ηχογραφημένες συζητήσεις που έχουν εντοπιστεί μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι αποκαλυπτικοί.

Οι συνομιλίες της ντροπής

Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς του υπουργείου;

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.: Όχι φίλε μου. Εγώ και άμεσα.

Σκοπός του κυκλώματος ήταν άλλοτε η αποτροπή ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας κατά της νοθείας καυσίμων, άλλοτε η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ακόμα και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με «μυημένους» στο κύκλωμα αστυνομικούς.

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλησπέρα κύριε Γ.

Μαρούσι: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. συμμορία που διέπραξε 30 κλοπές καταστημάτων και 8 οχημάτων

Νονός – Έμπορος καυσίμων: Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωποι και πέρασε. Μπήκε. Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Οπότε έχουμε κι εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών, να είμαστε κομπλέ.

Οι προσπάθειες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με μυημένους ελεγκτές φαίνεται πως απέδιδαν καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχτηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του.

«Αύριο στις 8:30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας», έγραφε το SMS.

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του ακόμα και στην ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όπου φρόντιζαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους.

«Στελέχωσαν» ακόμα και την ΕΥΠ

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλημέρα.

Νονός – έμπορος καυσίμων: Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος» της Κυριακής αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μια κατάσταση χρόνια και παγιωμένη, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το 2018, με ονόματα ακόμα και κυβερνητικών στελεχών.

Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο Α.Τ. Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση.

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.: Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα.

Σε άλλο μήνυμα προς έμπορο καυσίμων, διοικητής αστυνομικού τμήματος αναφέρεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Ο μεγάλος με τον Οικονόμου δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδώρου τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα. Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά», αναφέρει το SMS.

Οι αποκαλύψεις όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τις υπόγειες διασυνδέσεις

Όπως επεσήμανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο Mega, το μεγαλύτερο προβληματικό σημείο στην υπόθεση είναι ότι στους «διαλόγους της ντροπής» εμπλέκεται υπηρεσιακός παράγοντας της λεωφόρου Κατεχάκη, ο οποίος ακόμα και σήμερα παραμένει στη θέση του, ενώ φαίνεται πως έπαιξε κύριο ρόλο στις κρίσεις της ελληνικής αστυνομίας.

Οι επίορκοι αστυνομικοί και τα μέλη κυκλώματος επικαλούνται ότι έχουν γνωριμίες στα γραφεία πολιτικών στελεχών της λεωφόρου Κατεχάκη, ενώ μνημονεύεται και το όνομα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, γεγονός που θα διερευνηθεί διεξοδικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

πηγη