GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Προς ρωσική αποσύνδεση στο διαδίκτυο;

Σταύρος Γεωργίου Το Κρεμλίνο προέβλεψε την απομόνωση του ρωσικού διαδικτύου από τον υπόλοιπο κόσμο τον περασμένο Μάρτιο, μετά την έναρξη ...


Σταύρος Γεωργίου

Το Κρεμλίνο προέβλεψε την απομόνωση του ρωσικού διαδικτύου από τον υπόλοιπο κόσμο τον περασμένο Μάρτιο, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Στη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιήθηκαν αρκετές ασκήσεις κυβερνοασφάλειας με τη συμμετοχή τραπεζών, τηλεπικοινωνιακών φορέων και μεγάλων εταιρειών διαδικτύου για να δοκιμαστεί η ικανότητα του ρωσικού δικτύου να λειτουργεί αυτόνομα.

Οι ασκήσεις απαντούν στις πιέσεις των μεγάλων δυνάμεων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Τσερνισένκο ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί κατά 80% φέτος. «Αν πέρυσι ο χρηματοοικονομικός τομέας ήταν ο κύριος στόχος, φέτος είναι ο δημόσιος τομέας που βρίσκεται στο επίκεντρο», δήλωσε ο Τσερνισένκο.

Αντιμέτωπη με αυτές τις απειλές, η ρωσική εταιρεία Rostelecom μελέτησε ένα σχέδιο αποσύνδεσης του διαδικτύου την άνοιξη.
Εάν η Ρωσία αποκοπεί από τα ευρωπαϊκά σημεία ανταλλαγής, θα ανακατευθύνει την κυκλοφορία του διαδικτύου στην Ασία.
Το σχέδιο ενός «κυρίαρχου» Διαδικτύου έχει αναφερθεί επανειλημμένα από τον Πούτιν, αλλά επισκιάστηκε τους τελευταίους μήνες από περιορισμούς πρόσβασης σε ορισμένους ιστότοπους (ιδίως στο Twitter και στο Instagram).
Μια ψηφιακή απομόνωση της Ρωσίας, εάν είναι εφικτή, θα.....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org



.