GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση από Πολωνία – Προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροπλάνο

Συναγερμός για βόμβα σε αεροπλάνο που πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο, ερχόμενο από την Πολωνία, έχει σημάνει στις Αρχές. Το αεροπλάνο...


Συναγερμός για βόμβα σε αεροπλάνο που πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο, ερχόμενο από την Πολωνία, έχει σημάνει στις Αρχές.

Το αεροπλάνο, μέσα από το οποίο εκπέμφθηκε το σήμα για βόμβα στο εσωτερικό του αεροσκάφους, συνοδεύτηκε από ελληνικά μαχητικά F-16. 

Τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το επιβατηγό αεροπλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας μας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προσγειώθηκε με επιτυχία στις 5:45 το απόγευμα. 

Εκεί, οι ελληνικές Αρχές επιχειρούν αυτήν τη στιγμή να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος των 192 επιβατών του αεροπλάνου.

Ειδικότερα, στο αεροπλάνο επέβαιναν 184 ενήλικες και 2 μωρά. Το πλήρωμά του ήταν εξαμελές. Αυτήν τη στιγμή, όλοι τους κατεβαίνουν από το αεροπλάνο συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο ελέγχου. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι επιβάτες κατεβαίνουν ένας-ένας έχοντας μαζί τους μόνον τις χειραποσκευές τους, ενώ ελέγχονται από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του Σώματος. Επιπλέον, οι βαλίτσες τους δεν θα βγουν ακόμη από το αεροπλάνο, προκειμένου οι Αρχές να πραγματοποιήσουν έλεγχο και σε αυτές, κατά το σχετικό πρωτόκολλο. 

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε επιτυχώς στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτός μόνον ο ανατολικό διάδρομός του αερολιμένα. 

Η πτήση ερχόταν από την πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας, έχοντας προορισμό την Αθήνα. Πρόκειται για αεροπλάνο τύπου Boeing 738 της εταιρείας Ryanair.

Μόλις ελήφθη το σήμα για βόμβα, το ελληνικό Πεντάγωνο κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ δόθηκε εντολή να «σηκωθούν» δυο F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Τα μαχητικά, της 330 Μοίρας, που βρίσκονταν σε Readiness, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο και προσέγγισαν το πολωνικό αεροσκάφος πάνω από το έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας. Στη συνέχεια, το συνόδευσαν μέχρι τον τελικό προορισμό του.


newsit