GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συρία: Μπαράζ πυραύλων από Ισραήλ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Δαμασκού

Ένα μπαράζ πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από αέρος έπληξαν το αεροδρόμιο στις 2 τα ξημερώματα, ανέφερε ο στρατός σε δήλωση, προσθέτοντας ότι ...


Ένα μπαράζ πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από αέρος έπληξαν το αεροδρόμιο στις 2 τα ξημερώματα, ανέφερε ο στρατός σε δήλωση, προσθέτοντας ότι πύραυλοι έπληξαν επίσης στόχους στα νότια της Δαμασκού

Δύο Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε φερόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το SANA πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο υπέστη υλικές ζημιές και ότι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας ήταν προσωρινά εκτός λειτουργίας ως αποτέλεσμα των ζημιών.

Το Reuters επικαλέστηκε πηγές πληροφοριών της περιοχής ότι οι επιδρομές έπληξαν ένα φυλάκιο που ελέγχεται από τη δύναμη Quds του Ιράν και τις συνδεδεμένες πολιτοφυλακές.

Ο συριακός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού και το έθεσε εκτός λειτουργίας, το τελευταίο σε μια σειρά φερόμενων ισραηλινών επιδρομών που στόχευαν στοιχεία που συνδέονται με το Ιράν.

Ένα μπαράζ πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από αέρος έπληξαν το αεροδρόμιο στις 2 τα ξημερώματα, ανέφερε ο στρατός σε δήλωση, προσθέτοντας ότι πύραυλοι έπληξαν επίσης στόχους στα νότια της Δαμασκού, σκοτώνοντας δύο μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων και προκαλώντας κάποιες ζημιές.

Νωρίτερα, δύο περιφερειακές πηγές πληροφοριών ανέφεραν ότι τα χτυπήματα έπληξαν ένα φυλάκιο κοντά στο αεροδρόμιο της ιρανικής δύναμης Quds και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζει.
Η παρουσία τους έχει εξαπλωθεί στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού σταμάτησαν για δύο εβδομάδες μετά από φερόμενα ισραηλινά πλήγματα που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδρόμου και ενός τερματικού σταθμού.

Στη συνέχεια, στις 21 Οκτωβρίου, η Συρία κατηγόρησε ξανά το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε πυραυλικό χτύπημα κατά της Δαμασκού και της νότιας περιοχής της χώρας μετά από λίγο περισσότερο από ένα μήνα χωρίς πυραυλικά πλήγματα.

Εκείνη την εποχή, οι αναφορές ανέφεραν ότι στόχος της επίθεσης ήταν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, το οποίο έχει χτυπηθεί επανειλημμένα από το Ισραήλ στο πλαίσιο της MABAM, της εκστρατείας του μεταξύ των πολέμων κατά της προσπάθειας του Ιράν να εδραιωθεί στη χώρα και να μεταφέρει όπλα στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Εκτός από το αεροδρόμιο της Δαμασκού, το Ισραήλ φέρεται να έχει επίσης πλήξει το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου τους τελευταίους μήνες.

Δυτικές και περιφερειακές πηγές πληροφοριών αναφέρουν ότι η Τεχεράνη υιοθέτησε τις μη στρατιωτικές αεροπορικές μεταφορές ως πιο αξιόπιστο μέσο μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις της και στους συμμάχους μαχητές στη Συρία, μετά την υποτιθέμενη διακοπή του εδάφους από το Ισραήλ.

πηγη