GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έκρηξη στον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει τη Λιθουανία και τη Λετονία

Την έκρηξη που έγινε στη βόρεια Λιθουανία επιβεβαίωσε το πρακτορείο Reuters η εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου της Λιθουανίας Amber Grid...


Την έκρηξη που έγινε στη βόρεια Λιθουανία επιβεβαίωσε το πρακτορείο Reuters η εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου της Λιθουανίας Amber Grid

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, σε αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Την έκρηξη που έγινε στη βόρεια Λιθουανία επιβεβαίωσε το πρακτορείο Reuters η εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου της Λιθουανίας Amber Grid.

Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες.

Βίντεο που δημοσίευσε ο λιθουανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός LRT δείχνει φωτιά να μαίνεται στο σημείο της έκρηξης στην κομητεία Πανεβεζίς στη βόρεια Λιθουανία.


«Ερευνούμε την αιτία της έκρηξης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Amber Grid.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν βλέπει κακόβουλες αιτίες για την έκρηξη, αλλά οι έρευνες θα καλύψουν όλα τα πιθανά σενάρια.
Επιπλέον η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά θα σβήσει σύντομα, καθώς έκλεισε η παροχή αερίου.

Η έκρηξη, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιθουανίας LRT, οδήγησε στην εκκένωση του χωριού Pasvalio Vienkiemiai με περίπου 250 κατοίκους, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε ύψος 50 μέτρων και ήταν ορατές σε απόσταση 17 χιλιομέτρων.

Ο δήμαρχος της περιοχής δήλωσε στο ραδιόφωνο LRT ότι ακούγονταν ήχοι που θύμιζαν αεροσκάφη που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν σπίτια στο σημείο της έκρηξης.

πηγη