GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανατολικά της Ρόδου - Καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή

Αισθητός και στην Κρήτη Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικ...


Αισθητός και στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ανοιχτά της Ρόδου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 5,9 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ ήταν η πρώτη εκτίμηση) και το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα, σε απόσταση 63 χλμ. από την Λίνδο.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, υπολογίζεται σε 22 χλμ ενώ η τοποθεσία 58 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου.
Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, το Γεωδυναμικό έδινε το μέγεθος της δόνησης στα 5,7 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.


Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για μεγάλη διάρκεια της σεισμικής δόνησης στην περιοχή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Μετά τη δόνηση, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για έναν ισχυρό σεισμό στη Ρόδο. «Mέγεθος 5,9, επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 60 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου.
Έντονα αισθητός στο νησί.
Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση» δήλώσε ο σεισμολόγος.

«Πρόκειται για εναν μεγάλο σεισμό πάνω στο επονομαζόμενο ελληνικό τόξο περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ρόδου και με βάθος περίπου 30-40 χιλιόμετρα.
Το φαινόμενο παρακολουθείται αλλα εκτιμώ οτι δεν θα έχει επιπτώσεις.
Μόνο ένας πολύ ισχυρός σεισμος των 7 Ρίχτερ θα μπορούσε να είχε σοβαρές επιπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές εκει» τόνισε, από την πλευρά του ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος.


πηγη