GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΙΜΙΑ 1996: 28 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

28 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που κορυφώθηκε η κρίση των Ιμίων, τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε μια εποχή...


28 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που κορυφώθηκε η κρίση των Ιμίων, τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε μια εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη έκανε τα πρώτα της βήματα.

Μια κρίση που δεν είχε συνέπειες ως προς το καθεστώς των νησιών.
Ωστόσο, έδωσε αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά και να θέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Στις 31 Ιανουαρίου του 1996 σημειώθηκε η πρώτη απώλεια ελληνικού εδάφους μετά την κυπριακή τραγωδία του 1974.
Τα Ίμια είχαν παραχωρηθεί το 1947 στην Ελλάδα από τους Ιταλούς με την συνθήκη των Παρισίων.
Οι Τούρκοι είχαν αποδεχθεί την ελληνική κυριαρχία επί των νήσων.
Με την δραματική κατάσταση που δημιούργησαν η εξωτερική και εσωτερική τρόικα στην χώρα πιθανόν δεν θα είναι και η τελευταία.
Οι δραστηριότητες των Τούρκων στη Θράκη, οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των σκοπιανών στην Μακεδονία και των Αλβανών στην Ήπειρο σε συνδυασμό με την ανεπίτρεπτη ελληνική υποχωρητικότητα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Μια μεγάλη προδοσία συντελέστηκε τότε από την κατ’ όνομα ελληνική κυβέρνηση εν αγνοία του Ελληνικού λαού και χωρίς ευθύνη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Σημίτης, Πάγκαλος και Αρσένης αποφάσισαν να παραδώσουν ένα κομμάτι Ελληνικής γης και να ευχαριστήσουν γι’ αυτό τους Αμερικάνους.
Έφθασαν δε στην έσχατη κατάντια να κατασυκοφαντήσουν τρεις Έλληνες Στρατιωτικούς που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα.
Την σημαία που διέταξαν να υποσταλεί «την πήρε ο αέρας», κατά τον Πάγκαλο, ενώ το ηρωικό πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν «κουρασμένο» και γι’ αυτό σκοτώθηκε.


Σήμερα, 27 χρόνια μετά, με ψυχραιμία κάνουμε τις διαπιστώσεις μας:


– Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να επιφέρουν καίριο πλήγμα στους Τούρκους και να τους ταπεινώσουν θανάσιμα.

– Αν οι γενναίοι μας δεν έπαιρναν διαταγή να αφήσουν τους Τούρκους αιχμαλώτους και να εγκαταλείψουν τις νησίδες, τα Ίμια θα παρέμεναν Ελληνικά και το ελικόπτερο δεν θα έπεφτε.

– Το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του και εκπλήρωσε με ακρίβεια την αποστολή του, πεθαίνοντας για την Πατρίδα.

– Η πολιτική «ηγεσία» ήταν κρυμμένη και ανίκανη να πάρει αποφάσεις.


Καθαρά Ελληνικά εδάφη μετετράπησαν σε ουδέτερες (γκρίζες) ζώνες και έτσι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για νέες διεκδικήσεις των Τούρκων.

Η κυβέρνηση ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για την μεσολάβησή τους αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την δουλικότητά της και χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας.

Σήμερα 28 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε την προδοσία.
Δεν ξεχνάμε τη θυσία των τριών Ηρώων μας!


ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ – ΒΛΑΧΑΚΟΣ – ΓΙΑΛΟΨΟΣ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!


.