GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στις ΗΠΑ ο Zelensky με φόντο τoυς Patriot και τα 45 δισ. - Biden: Ο Putin δεν έχει σκοπό να τερματίσει τον βάναυσο πόλεμο στην Ουκρανία

«Ο αμερικανικός λαός στέκει υπερήφανα στο πλευρό του ουκρανικού», είπε ο Biden Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να ενισχύουν την αμυντική ικανότη...


«Ο αμερικανικός λαός στέκει υπερήφανα στο πλευρό του ουκρανικού», είπε ο Biden

Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να ενισχύουν την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden  τον Oυκρανό ομόλογό του, υποδεχόμενος το ανδρείκελο της Δύσης στο Κίεβο τον Volodymyr Zelensky στον Λευκό Οίκο.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν έχει σκοπό να τερματίσει αυτόν τον βάναυσο πόλεμο, όπως τον χαρακτήρισε.
Από την πλευρά του ο Zelensky επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για μία δίκαιη ειρήνη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε την ανάγκη επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας που θα είναι «δίκαιη» για το Κίεβο, επιβεβαιώνοντας την απόφαση της Δύσης για μία συμφωνία με τη Ρωσία με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον αμερικανό ομόλογό του για την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου η πατρίδα του να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν την Ουκρανία με ακόμη μια δέσμη στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 1,85 δισεκ. δολαρίων, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Anthony Blinken.
«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ», είπε ο Zelensky ατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, απονέμοντας ένα μετάλλιο στον Biden.
«Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν τον κόσμο», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα επισκεφθεί αργότερα το Κογκρέσο, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στις 19:30 (τοπική ώρα, 02:30 ώρα Ελλάδος).
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Zelensky στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Biden: Βάναυσος πόλεμος Putin

«Κύριε πρόεδρε, είναι καλό που σας έχουμε ξανά εδώ», είπε ο Biden στον Zelensky.
«Είναι τιμή να βρίσκομαι δίπλα σας σε μια ενιαία άμυνα ενάντια σε έναν βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται από τον Putin».
«Δύσκολο να το πιστέψω, 300 μέρες πέρασαν, και ο Putin έχει επιτεθεί βάναυσα στο δικαίωμα των Ουκρανών να υπάρχουν ως έθνος, με μια επίθεση στον αθώο ουκρανικό λαό για κανέναν άλλο λόγο παρά για να εκφοβίσει», πρόσθεσε ο Biden, σημειώνοντας κλιμακώθηκαν οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές και αστικές υποδομές.
Ο Putin «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως όπλο», είπε ο Biden
Ο Biden διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι οι Αμερικανοί, μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους, στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας.

Zelensky: Αντίσταση στον τρόμο της Ρωσίας

«Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Biden, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί για τη συνάντησή του με τα μέλη του Κογκρέσου.
«Ο πρόεδρος Biden ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο αμυντικής υποστήριξης, περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, και το ισχυρότερο στοιχείο αυτού του πακέτου είναι τα αντιπυραυλικά συστήματα Patriot, κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά την αεροπορική μας άμυνα για τη δημιουργία ασφαλούς εναέριου χώρου για την Ουκρανία», είπε και πρόσθεσε:
«Συζητήσαμε θέματα αντίστασης στον τρόμο που σκορπάει η Ρωσία, την καταστροφή της ενεργειακής μας υποδομής – πρέπει να επιβιώσουμε αυτόν τον χειμώνα.
Αυτό είναι ένα βασικό ανθρωπιστικό ζήτημα για εμάς.
Συζητάμε κυρώσεις και νομικές πιέσεις προς τη χώρα-τρομοκράτη που είναι η Ρωσία».
Ο Zelensky μίλησε στα αγγλικά όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το τι θέλει να μάθει ο κόσμος:

«Σας εύχομαι ειρήνη.
Νομίζω ότι είναι το πιο βασικό και το καταλαβαίνεις μόνο όταν ο πόλεμος είναι στη χώρα σου, όταν κάποιος σαν αυτούς τους τρομοκράτες από τη Ρωσία έρχεται στο σπίτι σου. Και σας εύχομαι να δείτε τα παιδιά σας ζωντανά, να μεγαλώνουν. Και σας εύχομαι να δείτε τα παιδιά σας να πηγαίνουν στα πανεπιστήμια και να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν. Αυτό είναι το κυριότερο».
Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Biden για την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρόκειται να εγκρίνει το Κογκρέσο, περιέγραψε το ποσό ως «επένδυση» που θα ενισχύσει την παγκόσμια ασφάλεια.

Ευχαριστίες για το πακέτο στήριξης των 45 δισεκ.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος πρόκειται να μιλήσει στο Κογκρέσο νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης 22/12/2022 ώρα Ελλάδας, αλλά αυτή τη φορά αυτοπροσώπως καθώς ήδη έχει φτάσει στις ΗΠΑ.
Η Pelosi της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε σε επιστολή της προς όλους τους βουλευτές ότι πρέπει «να είναι παρόντες για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την Δημοκρατία το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2022».
Η εμφάνισή του Zelensky στο Καπιτώλιο θα σηματοδοτούσε την πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου που εγκατέλειψε την Ουκρανία.
Ο Zelensky θα «ευχαριστήσει» τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, Γερουσία και Βουλή που πρότειναν ένα τεράστιο πακέτο στήριξης που περιλαμβάνει 45 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και άλλη βοήθεια προς την Ουκρανία.


Δυτική προπαγάνδα

Ο Ουκρανός Πρόεδρος  πρόκειται να μιλήσει στο Κογκρέσο νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης 22/12/2022 ώρα Ελλάδας, αλλά αυτή τη φορά αυτοπροσώπως καθώς ήδη έχει φτάσει στις ΗΠΑ.
Η Pelosi της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε σε επιστολή της προς όλους τους βουλευτές ότι πρέπει «να είναι παρόντες για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την Δημοκρατία το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2022».

Η εμφάνισή του Zelensky στο Καπιτώλιο θα σηματοδοτούσε την πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου που εγκατέλειψε την Ουκρανία.
Ο Zelensky θα «ευχαριστήσει» τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, Γερουσία και Βουλή που πρότειναν ένα τεράστιο πακέτο στήριξης που περιλαμβάνει 45 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και άλλη βοήθεια προς την Ουκρανία.

Αλλά χωρίς αμφιβολία θα εστιάσει στα βασικά του «αιτήματα» - όπως ακριβώς την πρώτη φορά που μίλησε στο Κογκρέσο (διαδικτυακά) στις 16 Μαρτίου – προς τον αμερικανικό στρατό και το ΝΑΤΟ να «κλείσουν τους ουρανούς» καθώς να ενισχύσουν τον Ουκρανικό στρατό με προηγμένο οπλισμό όπως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και πολεμικά αεροσκάφη.

Οι φόβοι ότι η Ρωσία σχεδιάζει νέα εισβολή μεγάλης κλίμακας μαζί με την Λευκορωσία… δεν είναι τίποτε άλλο πέραν από προπαγάνδα της Δύσης…
Οι αμερικανοί ανησυχούν πάντως ότι Ρωσία και Λευκορωσία προετοιμάζουν εισβολή…
Εάν ο Zelensky ζητήσει ξανά από τις ΗΠΑ να «κλείσουν τους ουρανούς» - κάτι που θα ισοδυναμούσε με την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (και φέρνοντας τις ΗΠΑ απευθείας σε πόλεμο με τη Ρωσία) - είναι πιθανό να διατυπωθεί σε βαθιά συναισθηματική δακρύβρεχτη γλώσσα… προς τους αμερικανούς…

Η ομιλία του Zelensky τον Μάρτιο 2022, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ήταν γεμάτη με αμερικανικές πατριωτικές αναφορές από το Περλ Χάρμπορ στις αναμνήσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, ακόμη και μια έκκληση προς τους Αμερικανούς να «θυμηθούν» τον ηρωισμό και την ηγεσία που χαράχτηκε στο όρος Ράσμορ.
Στην ομιλία του είχε αναφέρει ότι η Ρωσία δεν είχε απλώς επιτεθεί στον λαό και τις αξίες της Ουκρανίας - αλλά ότι ήταν επίθεση στις «βασικές ανθρώπινες αξίες» και κατά συνέπεια στην ίδια τη Δύση.

www.bankingnews.gr